Oglasila se Delegacija EU: BiH propušta svoju šansu, gubi se veliki novac

14
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Delegacija EU: BiH propušta svoju šansu, gubi se veliki novac
Foto: Delegacija EU u BiH / Zastava EU u Sarajevu

Iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini su saopćili da BiH još uvijek nije dostavila Evropskoj komisiji konačnu verziju Reformske agende.

"Stoga je velika vjerovatnoća da Bosna i Hercegovina neće već nakon ljeta dobiti prvu bezuslovnu ratu predfinansiranja u iznosu od 7 posto, što predstavlja propuštenu priliku za značajan iznos ranog finansiranja", saopćeno je. 

U obavještenju se navodi da Delegacija EU u BiH podstiče domaće vlasti da bez daljih odlaganja dostave svoju Reformsku agendu kako ne bi u potpunosti propustili ovu priliku.

Oglasio se MUP povodom hapšenja Admira Arnautovića Šmrka

Oglasio se MUP povodom hapšenja Admira Arnautovića Šmrka

"Komisija nastavlja, po potrebi, pružati podršku nadležnim organima u završetku ovog posla. Prva tranša Plana rasta može se isplatiti tek nakon što se Reformska agenda dostavi i formalno međusobno usaglasi između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine", navedeno je. 

Iz Delegacije su poručili da je Plan rasta podržan novim finansijskim instrumentom, odnosno, Instrumentom za reformu i rast za Zapadni Balkan, u vrijednosti od 6 milijardi eura u grantovima i zajmovima za cijeli region.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije