Domaća slatka pita od jabuka koja se topi u ustima
Radiosarajevo.ba
Kombinacija jabuka i cimeta nije bez razloga jedna od omiljenih kada su u pitanju slatki zalogaji, a možete je iskoristiti na bezbroj načina.
Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Dobićete brzu i ukusnu poslasticu, kada preko svega pospete šećer u prahu.
Ubjedljiva pobjeda FK Sarajevo u Gabeli kao sjajna uvertira u veliki derbi
Pita sa jabukama od gotovih kora
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 6 kašika griza
- 12 kašika šećera
- cimet po ukusu
- 1 kesica vanilinog šećera
- ulje po potrebi
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Izrendajte jabuke.
- Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu.
- Poredajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dvije kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
- Kada poredate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni.
- Pecite oko pola sata, dok ne porumeni, piše Glossy.
- Kad se ohladi, sijecite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)