Domaća slatka pita od jabuka koja se topi u ustima

0
Radiosarajevo.ba
Domaća slatka pita od jabuka koja se topi u ustima

Kombinacija jabuka i cimeta nije bez razloga jedna od omiljenih kada su u pitanju slatki zalogaji, a možete je iskoristiti na bezbroj načina.

Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.

Dobićete brzu i ukusnu poslasticu, kada preko svega pospete šećer u prahu.

Ubjedljiva pobjeda FK Sarajevo u Gabeli kao sjajna uvertira u veliki derbi

Pita sa jabukama od gotovih kora

Sastojci:

  • 1,5 kg jabuka
  • pakovanje gotovih kora za pitu
  • 6 kašika griza
  • 12 kašika šećera
  • cimet po ukusu
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • ulje po potrebi
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema: 

  • Izrendajte jabuke.
  • Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu.
  • Poredajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dvije kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
  • Kada poredate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni.
  • Pecite oko pola sata, dok ne porumeni, piše Glossy.
  • Kad se ohladi, sijecite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak