Djevojka primijetila neobičan osip na nozi: Poslije otkrila smrtonosni tumor

0
Radiosarajevo.ba
Djevojka primijetila neobičan osip na nozi: Poslije otkrila smrtonosni tumor

Jessica Hamersley, žena iz Essexa, smatra da je crvena tačka koja se pojavila na njenom lijevom listu i koja je trajala godinu dana bila znak upozorenja na rak od kojeg je kasnije oboljela. Iako je isprva mislila da je riječ o ekcemu, simptomi su se pogoršali.

Njen vjerenik ju je nagovorio da potraži savjet stručnjaka, brinući se da bi to moglo biti povezano sa kontracepcijskom pilulom, ali se ispostavilo se da je situacija mnogo ozbiljnija.

U dobi od 27 godina, nakon što je isprobala drugu pilulu, osip na nozi se i dalje zadržavao. Rengenski pregled u oktobru prošle godine otkrio je loše vijesti: u njenom grudnom košu bila je ogromna masa. Nakon više biopsija, izvršena je laparoskopska operacija kako bi se uklonila i testirala ta masa.

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

U februaru 2024. godine, dijagnosticiran joj je stadij 2A Hodgkinov limfom, a rečeno joj je da je masa rasla šest mjeseci do godinu dana prije postavljanja dijagnoze. Sama masa bila je veća od sedam inča i pritiskala je njeno srce, čak i dok je njen vjerenik William predlagao brak. Da je čekala duže, pritisak na srce mogao bi izazvati kvržice na ključnim kostima i otežano disanje.

Srećom, nakon teškog tretmana hemoterapijom, Jessica je od augusta ove godine bez raka i odlučila je podijeliti svoju priču na TikToku, pozivajući druge sa sličnim simptomima da se jave doktorima.

Govoreći o svom iskustvu, priznala je: "Mislila sam da je to možda samo flare-up na nozi ili sam se povrijedila prilikom brijanja. Nikada ne pomislite na rak."

Osip na njenoj nozi, poznat kao eritem nodosum, uzrokovao je upalu masnog tkiva. Prema informacijama NHS-a, to stanje uzrokuje da dijelovi kože izgledaju crvenije ili tamnije od uobičajene boje kože, a iako može nestati za nekoliko sedmica, može biti znak Crohnove bolesti, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak