Cijeli život smo pogrešno otvarali konzerve, a da nismo ni znali: Čovjek pokazao nevjerovatan trik

0
Radiosarajevo.ba
Cijeli život smo pogrešno otvarali konzerve, a da nismo ni znali: Čovjek pokazao nevjerovatan trik

Konzerve su obično metalne posude s hermetički zatvorenim poklopcem kako bi se očuvala svježina hrane ili pića.

Većina metalnih konzervi ima unutrašnji rub koji se može probušiti pomoću otvarača za konzerve ili noža, vrlo je važno biti oprezan prilikom otvaranja i paziti da se ne povredite na ivicama ili ostacima poklopca.

Ako konzerva za hranu nema ugrađeni prsten za lako otvaranje, vjerovatno ćete morati da koristite mehanički otvarač. Ovo kuhinjsko pomagalo sastavni je dio većine domaćinstava. Međutim, ne koriste ga svi na potpuno isti način. Učili su nas da mehanički otvarač za konzerve postavimo okomito na poklopac koji želimo da otvorimo i okretanjem ručke isječemo šiljate dijelove otvarača u metal da odvojimo poklopac od ostatka konzerve.

Emir Spahić završio u bolnici: Ovo je razlog

Pre nekoliko godina, međutim, svijet je bio oduševljen viralnim snimkom u kojem se otvarač drži horizontalno na konzervi i pričvršćen je za bočnu stranu limenke, a ne za sam poklopac.

Mnogi su uvjereni da se na taj način konzerva lakše otvara, a da se poklopac može skinuti jednim potezom, a da ne "utone" u sadržaj limenke. Ali drugi tvrde da horizontalno držanje otvarača predstavlja veću opasnost u kuhinji jer ivice limenke postaju izuzetno oštre i prijete da vas posijeku kada perete i reciklirate konzervu, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak