Budite oprezni: Evo šta može krzno kućnog ljubimca uraditi veš mašini

3
Radiosarajevo.ba
Budite oprezni: Evo šta može krzno kućnog ljubimca uraditi veš mašini

Imati kućne ljubimce nedvojbeno donosi mnogo radosti i dobrobiti. Međutim, nije bez određenih neugodnosti.

Jedan od manjih, ali prilično problematična stvar je sveprisutno krzno naših kućnih ljubimaca, koje se može nakupiti posvuda - od tepiha i sofa do usisavača i veš mašina.

Dok je usisavač relativno jednostavan za čišćenje, veš mašina je mnogo kompliciranija. Krzno kućnih ljubimaca koje dospije u mašinu može začepiti filtar, što dovodi do ozbiljnih problema u radu uređaja, piše essanews.

Šesta noć SFF-a | Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom

Životinje poput pasa i mačaka gube krzno, posebno u proljeće i ljeto kada se njihova dlaka prilagođava promjenjivim vremenskim uvjetima. Bez obzira ima li vaš ljubimac dugo ili kratko krzno ili čak dlaku, linjanje je neizbježno.

Kako biste smanjili količinu krzna u kući, neophodno je temeljito usisavanje i čišćenje odjeće valjkom za dlačice. Ipak, ponekad se veš mašina začepi zbog viška krzna.

Začepljena perilica velika je gnjavaža. Krzno se nakuplja u filtru veš mašine, a neočišćenje može uzrokovati stagnaciju vode u uređaju te uzrokovati neugodan mirisi. Što je još gore, ovaj se miris može prenijeti i na opranu odjeću. U ekstremnim slučajevima, neočišćeni filtar može spriječiti rad mašine, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak