Brzo, jednostavno i ukusno: Savršen recept za domaću pizzu
Ako ste ljubitelj domaće pizze, ali tražite nešto novo i zdravije, imamo savršena rješenja za vas. Donosimo vam recept za pizzu – klasičnu domaću verziju s mekanim tijestom.
Bez obzira na to volite li tradicionalne ili modernije varijante, ovaj recept će zadovoljiti vaše nepce i oduševiti cijelu porodicu.
Sastojci:
- 1 šolja svježeg sira (cottage cheese)
- 2 velika jaja
- 1 šolja bademovog brašna (ili brašna za sve namjene)
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
Za preliv:
Prognoza meteorologa iz Hrvatske: "U subotu snijeg, a tek ćete se iznenaditi šta stiže u nedjelju"
- 1/2 šolje pizza sosa
- 1 šolja rendane mozzarella sira
- 15-20 kriški peperonija (ili vaš omiljeni preliv)
- 1/2 šolje isjeckanih crnih maslina
- Po želji: isjeckana paprika, pečurke ili svježi listovi bosiljka
Priprema:
Zagrijte rernu na 190°C. Na pleh stavite papir za pečenje. U blenderu pomiješajte svježi sir, jaja, bademovo brašno, prašak za pecivo i so. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu sipajte na pripremljeni pleh i ravnomjerno je rasporedite u pravougaoni ili okrugli oblik, debljine oko 1/4 inča. Pecite 15-20 minuta, ili dok podloga ne postane čvrsta i blago zlatna.
Izvadite podlogu iz rerne i ostavite je da se ohladi 5 minuta. Ravnomjerno nanesite pizza sos na podlogu. Pospite rendanim mozzarella sirom. Dodajte svoje izabrane nadjeve, kao što su peperoni, crne masline ili povrće.
Vratite sastavljenu pizzu u rernu i pecite još 10-15 minuta, ili dok se sir ne otopi i postane mjehurićast.
Serviranje:
Izvadite pizzu iz rerne i ostavite je da odmori 5 minuta. Isijecite je na kvadrate ili trouglove i uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.