Brzi čokoladni keks kolač: Sočan i ukusan desert za svaku priliku

1
Radiosarajevo.ba
Brzi čokoladni keks kolač: Sočan i ukusan desert za svaku priliku

Ovaj čokoladni keks kolač je savršen izbor za ljubitelje slatkiša koji traže brz i jednostavan recept. Uz minimalan napor, dobićete mekan, ukusan i sočan desert koji će oduševiti vaše ukućane ili goste.

Kombinacija čokoladnog keksa, bogate kremaste mase i slatkog preljeva sa lješnicima stvara savršen balans ukusa i teksture. Idealno je rješenje za sve prilike, od običnih popodnevnih uživanja do svečanih trenutaka.

Pratite jednostavne korake i uživajte u ovom divnom desertu.

Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 60 g putera
  • 200 g mlečne čokolade
  • 90 g seckanih lešnika
  • 60 g šećera
  • 30 g brašna
  • 520 ml mleka
  • 350 g čokoladnog keksa
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema

Kako biste napravili kolač, u činiji pomiješajte jaja, so, šećer, vaniliju, mlijeko, brašno i kukuruzni skrob. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte puter i miješajte dok se ne rastopi.

Poredajte čokoladni keks u jednom redu po dnu kalupa za pečenje. Premažite pripremljenom kremastom mješavinom. Ponovite postupak sa još dva sloja keksa i krema. Da biste napravili preliv, istopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim umiješajte lješnike.

Nanesite smjesu na vrh kolača. Ostavite u frižideru nekoliko sati dok se kolač ne stegne. Isijecite i servirajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak