Bez pite i sarmi? Isprobajte kadun butiće – ideja za savršen bajramski ručak, kao iz majčine kuhinje

2
Radiosarajevo.ba
Bez pite i sarmi? Isprobajte kadun butiće – ideja za savršen bajramski ručak, kao iz majčine kuhinje

Brzo, jednostavno i izuzetno ukusno.

Za one koji žele Bajram obilježiti domaćom trpezom, ali nemaju mnogo vremena – donosimo recept za kadun butiće: mirisno jelo koje vraća u djetinjstvo i okuplja porodicu za stolom.

Nema pita ni sarmi? Nema problema – ovo je dostojna zamjena.

Protest prosvjetnih radnika ispred Vlade KS: "Ostavka ministrice!", "Prestanite ponižavati ljude"

Sastojci

  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 1 dcl šolje riže
  • 1 glavica luka
  • 1 kom. mrkve
  • začini so, biber, vegeta, suhi bosiljak, majdonos...
  • 1-2 kom. jaja
  • po potrebi brašna i prezla
  • po potrebi ulja

Priprema

Na ulju prepržiti mljeveno meso i ohladiti. Rižu skuhati na vodi i ohladiti. Luk i mrkvu izerendati, majdonos nasjeckati. U prohlađeno meso dodati prezlo, jaje, rižu, luk, mrkvu, majdonos i navedene začine. Formirati kadun butiće, uvaljati ih u brašno i jaje te pržiti na laganoj temperaturi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak