Trump kritikovao dodjelu Oscara južnokorejskom filmu, uslijedio urnebesan odgovor

Radiosarajevo.ba
Trump kritikovao dodjelu Oscara južnokorejskom filmu, uslijedio urnebesan odgovor

Američki predsjednik Donald Trump kritikovao je dodjelu Oscara južnokorejskom filmu Parazit.

Na korejskom je jeziku, ali je međunarodno prikazan s engleskim titlovima.

Trump je, imitirajući najavljivače s dodjele Oscara, kazao „I pobjednik je..film iz Južne Koreje“. Potom je pitao šta se to desilo.

„Imamo dovoljno trgovinskih problema s Južnom Korejom i onda im damo nagradu za najbolji film godine. Je li dobar? Ne znam. Ali možemo li se vratiti na, recimo, „Prohujalo s vihorom?“, kazao je Trump, referirajući se na stari film koji govori o vremenu građanskog rata, koji je u to vrijeme oborio rekord po broju Oskara, ali je kritiziran zbog rasističkih stereotipa i „nostalgije“ za ropstvom, piše BBC.

Video ovog Trumpovog govora možete pogledati OVDJE.

Uslijedio je kratak, ali jasan odgovor.

Odgovarajući na predsjednikovu kritiku, Neon, američki distributer Parazita, je napisao na Twitteru: „Razumljivo, ne može čitati“.

Sve što trebate znati o Parazitu - filmu koji je ušao u historiju Oscara

Najveći pobjednik sinoćnje dodjele Oscara nije bio film u kojem možete vidjeti psihopatskog klovna niti trbušnjake Brada Pitta. Upoznajte Parazita , taj hrabar, prigušen i divljački, uznemirujući društveni južnokorejski triler koji je postao prvi međunarodni dugometražni film, koji nije na engleskom jeziku, a koji je osvojio najprestižniji kipić na dodjeli nagrada Američke akademije filmskih umjetnosti i nauke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak