Treneri za uspavljivanje beba: Dolaze k vama i ostaju preko noći

Radiosarajevo.ba
Treneri za uspavljivanje beba: Dolaze k vama i ostaju preko noći
Oni se zovu "treneri za spavanje" i Kim Schaf iz Chicaga je jedna od njih. Nju roditelji mogu unajmiti i riješiti se hronične neispavanosti od kakve pati većina očeva i majki malene djece.

Kim s klijentima komunicira preko video poziva, društvenih mreža, telefonski ali i sama dolazi u njhove domove i ostaje s njima tokom noći. Kaže, konukrencija iz dana u dan raste što je pokazatelj da su ljudi njezine profesije itekako traženi, piše Huffington post.

Što rade treneri spavanja?

Njihova glavna zadaća je naučiti bebu da sama zaspi - bez da ju mama nosi u naručju cijelu noć ili tata u autu vozi ponaselju. 

Treninzi za uspavljivanje beba nekada traju dva dana pa i duže, a roditelji su skroz isključeni iz njega. Usluge trenera za spavanje stoje od 300 do 2000 dolara. Schaf priznaje da nije jeftino, ali roditelji čije su bebe prošle "obuku" kažu da ona vrijedi svakog dolara pa i više.

Treneri za spavanje otkrivaju par korisnih trikova za roditelje: pred počinka izbjegavajte kontakt očima sa svojom bebom, okupajte je u toploj kupki, a iz krevetića izbacite igračke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak