Prodala sve kako bi putovala kruzerom: Na kraju je otjerali s broda zbog WhatsApp poruka

0
Radiosarajevo.ba
Prodala sve kako bi putovala kruzerom: Na kraju je otjerali s broda zbog WhatsApp poruka

Jenny Phenix, 68-godišnja žena iz Floride, prodala je svoju imovinu kako bi sljedeće tri godine mogla putovati svijetom na kruzeru Villa Vie Odyssey.

Njen se san ubrzo srušio nakon što su joj zabranili dolazak na brod za krstarenje zbog poruka koje je slala putem WhatsAppa, prenosi The Telegraph.

U privatnoj grupi na WhatsAppu se požalila drugim putnicima na odgađanje plovidbe u trajanju od četiri mjeseca, što je značilo da nije mogla pokupiti svoje stvari u Miamiju, kako je i planirala jer brod nije svraćao u grad. U porukama je izrazila i zabrinutost time da bi se radovi na obnovi broda mogli nastaviti nakon što brod napusti Belfast te da će zbog toga morati koristiti privremenu kabinu umjesto one koju je rezervirala, a koju koristi osoblje broda.

Fotografije koje su ganule svijet: Kate Middleton posjetila djevojčicu koja boluje od raka

Nakon što je podijelila svoje mišljenje s drugima, stigla joj je obavijest vlasnika Villa Vie Residences u kojoj su joj poručili da je njen ugovor otkazan zbog "ponašanja koje utječe na moral zajednice". Glavna operativna direktorica broda Kathy Villalba joj je kasnije rekla da su primili desetak službenih pritužbi od drugih putnika koje su bile vezane uz njene neprestane žalbe i negativnost.

"Ovako ponašanje je značajno utjecalo na moral i dobrobit drugih putnika. S obzirom na brojne povratne informacije, moramo trajno otkazati vaš ugovor kako bismo održali dobrobit i zadovoljstvo naše zajednice", poručila joj je Kathy.

Jenny ipak tvrdi da nikada nije bila bezobrazna ili bez poštovanja te da nikada nikog nije izravno napala. "To su bili privatni razgovori, nisam ništa objavila na društvenim mrežama. Frustracija među putnicima je rasla nakon svakog odgađanja plovidbe. Ja sam bila jedna od onih koji su bili otvoreni u ispitivanju važnih pitanja. Brojni putnici su mi se privatno zahvalili jer sam se zauzela za cijelu grupu", kaže ona.

Phenix je polagala nade u ovo putovanje nakon što su je jedna druga brodska schema, Life At Sea, podnijela stečaj, a njoj su ostali dužni 30.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak