Norveškom kruzeru zabranjeno pristajanje kod Mauricijusa zbog zaraženih na brodu

0
Radiosarajevo.ba
Norveškom kruzeru zabranjeno pristajanje kod Mauricijusa zbog zaraženih na brodu
Twitter / Kruzer 'Norwegian Dawn'

Mauricijus je zaustavio brod koji pripada Norwegian Cruise Line Holdingsu da pristane u svojim lukama zbog, kako je navedeno, zdravstvenog rizika i uzeo je uzorke od oko 15 putnika koji su bili u izolaciji na brodu, saopćila je u nedjelju lučka uprava.

Norwegian Dawn trebalo je da pristane u Port Louisu u nedjelju, 25. februara, ali pošto nije otišao na ostrvo Reunion, stigao je u Port Louis dan ranije, navodi se u saopćenju uprave Mauricijusa.

"Odluka da se brodu za krstarenje ne dozvoli pristup pristaništu donijeta je kako bi se izbjegao bilo kakav zdravstveni rizik. Zdravlje i sigurnost putnika, kao i države u cjelini, su od najvećeg značaja za vlasti", saopćeno je iz vlasti, ne iznoseći nikakve detalje o prirodi rizika po zdravlje.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Portparol Norwegian Cruise Linea sa sjedištem u SAD-u rekao je u saopćenju da su tokom putovanja broda u Južnu Afriku 13. februara, neki putnici prijavili blage simptome bolesti povezane s želucem. Uprava broda obavijestila je vlasti Mauricijusa o tome s ciljem da se osiguraju mjere opreza, piše Reuters.

Jedan od najvećih gradova na svijetu možda će ostati bez vode

Jedan od najvećih gradova na svijetu možda će ostati bez vode

Lučka uprava je saopćila da će rezultati testiranja biti poznati za 48 sati.

Brod ima 2.184 putnika i 1.026 članova posade. Bilo je planirano da se blizu 2.000 putnika iskrca u Port Louisu nakon završetka krstarenja, dok se očekivalo da će se još 2.279 novih putnika ukrcati na brod.

"Putnici koji su danas trebali da se ukrcaju na 'Norveško svitanje' i započnu svoje krstarenje sa Mauricijusa neće to moći da učine zbog potencijalnih zdravstvenih rizika", navodi se u saopćenju.

Nizozemski putnik na brodu rekao je za BN DeStem da im je kapetan rekao da bi tamo mogla izbiti kolera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije