Pokušao da pobjegne iz centra za mršavljenje, pa se zaglavio: Neodoljivi mačak osvojio srca svih

0
Radiosarajevo.ba
Pokušao da pobjegne iz centra za mršavljenje, pa se zaglavio: Neodoljivi mačak osvojio srca svih

Mrvica, iako nije živjeo u najboljim uslovima, sigurno je da nije oskudjevao u hrani, što ga je dovelo do gojaznosti koja je ozbiljno ugrozila njegovo zdravlje. Zbog toga je odlučeno da započne dijetu.

Smješten u centar za mršavljenje za kućne ljubimce u gradu Perm, gde je započeo strogi režim ishrane i vježbanja. Međutim, već nakon sedmicu dana stigle su neobične vijesti – mačak je pokušao da pobjegne iz ustanove, ali se zaglavio u držaču za cipele!

Specijalista za rehabilitaciju, Ekaterina Bedakova, izjavila je da je ovaj pokušaj bjekstva znak da se mačak vraća u formu. "Danas je izazvao pravu gužvu, ali to pokazuje da postaje aktivniji. Bio je nezadovoljan kada smo ga pronašli, ali se smirio nakon porcije hrane"

Šta se dešava u RS pred izbore? Napadnut još jedan kandidat stranke Jelene Trivić

Stručnjaci su optimistični i očekuju da će poseban režim ishrane i vježbanje pomoći Mrvici da sedmično gubi između 70 i 150 grama. Cilj je da do kraja godine dostigne zdraviju težinu od 4,5 kilograma.

Koristeći rezervoar za vodu da smanji opterećenje na zglobovima nogu, Mrvica je viđen kako nerado trči stazom. Druge slike pokazuju kako mu je stomak obrijan da bi se lakše osušio nakon vežbanja.

Tigraste mačke se razlikuju po onome što se može smatrati zdravom težinom.

Stručnjaci kažu da je između četiri i 4,5 kg dobra "idealna težina mačke" uopšte - iako to zavisi od rase. Gojaznost kod mačaka može povećati rizik od dijabetesa i drugih zdravstvenih stanja.

Kao opšte pravilo, ako ne možete da osjetite rebra vaše mačke, ona može imati višak kilograma, kažu veterinari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak