Ovo su najgora bosanskohercegovačka jela - prema Taste Atlas
Kulinarski magazin Taste Atlas na svojoj stranici je objavio listu bosanskohercegovačkih jela koja su najgore ocijenjena.
Na listi prvo mjesto zauzimaju gurabije koje su dobile ocjenu 2,8 od pet. Najčešće se pravi od jaja, putera, praška za pecivo i pavlake, mlijeka ili jogurta, ali postoje i mnoge varijacije ovog jela.
Nakon gurabija slijedi hercegovačka pita sa sirom, odnosno prijesnac, sa ocjenom od 3,1. Pravi se od kajmaka ili pavlake, mlijeka, brašna, jaja, ulja, soli i preška za pecivo.
Odustala na pitanju o rimskom caru i ostala bez 34.000 eura: Da li biste vi znali odgovor?
Boranija i sogan-dolma dijele treće mjesto sa ocjenom 3,4, a onda slijede popara i orašnice (3,5)
Lista se nastavlja sa kadaifom, kaljom i sutlijašom (3,6). Hurmašica, tufahija, begova čorba, ružice su dobili ocjenu 3,7. Kompletnu listu možete pogledati OVDJE.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.