Ovo je pravi razlog zašto žene uvijek padaju na 'loše momke'

Radiosarajevo.ba
Ovo je pravi razlog zašto žene uvijek padaju na 'loše momke'
Ako imate dojam da uvijek budale dobiju djevojku, niste u krivu: novo austrijsko istraživanje potvrđuje da je ženama interesantnije izlaziti s narcisoidnim tipovima. No, pritom je privuče samopouzdanje – ne narcisoidnost, tvrdi studija.

Istraživači su proveli ispitivanje kako bi otkrili njihove osobine, a zatim su ih poslali na seriju brzih spojeva. Nakon svakog spoja žene su ocijenile žele li određenog tipa vidjeti ponovno ili ne, piše magazin Mens Health.

Žene su znatno zainteresiranije bile za muškarce s narcisoidnom osobnošću, poput taštine i želje da budu u centru pažnje, od onih koji nisu imali takve osobine. No kada su istraživači provjeravali ekstrovertiranost, primjerice samopouzdanje i asertivnost, ta poveznica je nestala.

To znači da je narcisoidnost koja žene privlači, odraz muškarčeve otvorenosti – ne taštine ili egocentričnosti. Narcisoidni ljudi ostavljaju dobar prvi dojam zato što su otvoreni, primjerice, vode razgovor s namjerom da impresioniraju ljude i privuku pažnju. Zbog toga ispadaju šarmantni kada upoznaju nekog novog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak