Kuhate čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme ukusnog pića

0
Radiosarajevo.ba
Kuhate čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme ukusnog pića

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i tačan način pripreme čaja. Šta god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet.

Morate znati kako ga pripremiti. Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.

Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i ustvari vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin', dodaje.

Jutarnja poruka na Latinskoj ćupriji u Sarajevu oduševila građane: Pogledajte šta je napisano

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak