Sjajne vijesti za fanove: Apple priprema najveće predstavljanje proizvoda u svojoj historiji

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti za fanove: Apple priprema najveće predstavljanje proizvoda u svojoj historiji

Iako ljubitelji Applea s nestrpljenjem čekaju predstavljanje nove generacije iPhonea 16, što bi navodno trebalo biti 10. septembra, puno veće uzbuđenje vlada oko uređaja koje kompanija priprema u budućnosti.

Već se pisalo kako za 2025. pripremaju najtaniji model iPhonea koji bi trebao zamijeniti modele iz serije iPhone Plus, ali čini se kako najbolje pripremaju za 2026. godinu.

Do sada smo se naslušali različitih informacija oko savitljivih uređaja koje pripremaju i objavljeni su različiti rokovi kada bi mogli vidjeti prvi Appleov gadget sa savitljivim ekranom, a nakon novih glasina koje su se proširile mrežom ove sedmice, ljubitelji Applea su oduševljeni jer bi kompanija za dvije godine mogla imati najveće lansiranje svojih mobilnih uređaja u historiji. Naime, pored klasičnih modela iPhonea i iPada, 2026. kompanija bi mogla predstaviti i prve modele telefona i tableta s fleksibilnim ekranima.

Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

Zvanične informacije o iPhoneu i iPadu Fold ne treba očekivati prije samog predstavljanja, ali s obzirom na to da u posljednje vrijeme kruži sve više glasina, jasno je kako je Apple pojačao napore u razvoju uređaja sa savitljivim ekranima. Iako je Apple i ranije mogao predstaviti savitljive telefone i tablete, u kompaniji još nisu zadovoljni s njihovom kvalitetom i izdržljivosti, pogotovo na dijelu na kojem se ekrani preklapaju. Kako je predstavljanje planirano za dvije godine, inžinjeri kompanije, kao i partnerskih kompanija koje razvijaju ekrane, imaju još dosta vremena za rješavanje tih problema u razvoju.

Prijašnje informacije kažu kako bi se Applea za svoj prvi savitljivi iPhone mogao odlučiti na uređaj sličan Samsungovom modelu Flip, dok bi savitljivi iPad trebao zamijeniti model iPad mini. Njihov tablet s fleksibilnim ekranom navodno bi trebao imati dijagonalu ekrana od oko 8,3 inča kada je otvoren.

Kada su u pitanju savitljivi ekrani, ambicije Cookove kompanije veće su od mobilnog tržišta te je u planu i prvi MacBook koji će imati fleksibilan ekran. Njegova bi dijagonala unutrašnjeg ekrana trebala iznositi oko 20 inča tako da bi se, kada je zatvoren, mogao koristiti kao iPad, a kada je potrebno više prostora, MacBook Fold bi se otvorio pa bi korisnici mogli uživati u čitanju i pisanju na velikom ekranu, kao i na prijenosnim računarima, piše Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak