Nokia X20: Novi način razmišljanja...

0
Radiosarajevo.ba

Zaključak

Riječ je o zaista lijepom uređaju zanimljive tekture pod rukom, ali nažalost velikom, i robusnom uređaju. Opremljen je novim Snapdragon 480 5G procesorom. Nokia X20 ima solidne performanse, odličnu bateriju koja je najbolji dio ove priče korištenja mobitela. Posjeduje jako dobru ZEISS kameru, sa zamjerkama vezanim za korištenje kamere - lošiji kvalitet fotografija, posebno videozapisa, sa padom nivoa dnevne svjetlosti i ne podržava snimanje 4K videozapisa. Apsolutno je primamljiva softverska podrška od 3 godine, kao i 5G, WiFi 6 te NFC. U pakovanju, kao dodatna vrijednost i prilog ekologiji, dolazi s biorazgradivom maskom. Nadalje, takođe iz ekoloških razloga, zbog smanjenja elektroničkog otpada dolazi bez punjača, samo sa kablom za punjenje i bez slušalica. Međutim, kao simbolično obeštećenje dobijete uređaj sa već nanesenom zaštitom folijom. Zaslon je LCD, bez visoke stope osvježavanja.

Nokia X20 takmiči se protiv odličnih uređaja u srednjem cjenovnom razredu poput Samsungovog Galaxyja A52 ili Xiaomi Redmi Note 10 Pro kojima teško parira omjerom uloženog – dobivenog uzimajući u obzir cijene i specifikacije. Ono u čemu Nokia uvijek ima prednost je historija isporučivanja nadogradnji, pa nema sumnje da će X20 imati 3 godine podrške kao što je obećano, čisti Android. Ovaj finski brend će za svaki prodani primjerak Nokije X20, posaditi jedno stablo kada kupac verificira IMEI preko službene stranice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak