Counterpoint / Nokia telefoni vodeći na listi povjerenja

28. 10. 2020. u 12:17:00 Promotivni tekst

Shares: 2

Counterpoint istraživanje povjerenja zasnovano je na četiri stuba: softveru, sigurnosti, kvaliteti izrade i uređajima preporučenim za poslovnu upotrebu.

  • Ovo je druga godina zaredom u kojoj Nokia telefoni predvode globalnu rang listu u pružanju najbržih softverskih i sigurnosnih ažuriranja sa najvećim udjelom u portfoliu koji se preporučuje za poslovnu upotrebu.
  • Nokia telefoni su i cjenovno vodeći u pružanju najbržih softverskih i sigurnosnih ažuriranja; Nokia telefoni su prvi u pružanju najnovijih softverskih ažuriranja u svom portfoliu.
  • Nokia telefoni takođe prednjače u kvaliteti izrade primjenom težih testova od prosjeka u industriji.
  • Seoul, Hong Kong, New Delhi, Peking, London, Buenos Aires, San Diego.

27. oktobar 2020

HMD Global, dom Nokia telefona, vodeći je na Counterpoint Research 2020 listi povjerenja koje je zasnovano je na četiri stuba - softveru, sigurnosnom ažuriranju, kvaliteti izrade i uređajima koji se preporučuju za poslovnu upotrebu.

Ovi stubovi sadrže kriterije različitih vrijednosti kao i usporednu analizu napravljenu za vodeće marke Android pametnih telefona. Zaključci istraživanja se nalaze u najnovijem izvještaju Counterpoint Researcha pod naslovom "Nokia telefoni vode na ljestvici povjerenja na osnovu softvera, sigurnosnih ažuriranja i kvalitete izrade". 

Nokia telefoni vodeći na rang listi 2020 - undefinedFoto: Counterpoint: Nokia telefoni vodeći na rang listi 2020

Ističući zaključke istraživanja, potpredsjednik i direktor istraživanja Peter Richardson, primijetio je: „Pandemija COVID-19 učinila je svijet još više digitalno povezanim nego prije.

Obzirom da su pametni telefoni uređaji koji su uvijek uključeni i povezani, osjetljiviji su na kibernetičke napade koji rastu i učestalošću i ozbiljnošću. To čini softverska i sigurnosna ažuriranja za Android pametne telefone kritičnim aspektom. Zbog pandemije došlo je do promjena u radnom okruženju jer je mnogo više ljudi koji rade na daljinu.

Ova situacija zahtijeva poslovno sigurnosno rješenje za sigurnost podataka, blokiranje zlonamjernog softvera i sprečavanje stvari poput napada na krađu identiteta. Nokia telefoni su drugu godinu zaredom na vrhu naše ljestvice u pružanju najsveobuhvatnijih softverskih i sigurnosnih ažuriranja i ima najveći udio portfolia preporučenih za poslovnu upotrebu.

Izvedba Nokia telefona i dalje je konkurentska prednost u odnosu na ostale marke pametnih telefona u Android ekosistemu. U procentima, 98% brendova pametnih Android telefona i dalje nudi nedosljedna softverska i sigurnosna ažuriranja ili ih uopće nema. OnePlus je također dobro prošao pružajući brža ažuriranja softvera za sve svoje uređaje koji se trenutno prodaju na tržištu, a slijede ih Samsung i Realme."

Nokia telefoni vodeći na rang listi 2020 - undefinedFoto: Counterpoint: Nokia telefoni vodeći na rang listi 2020

Na prepunom tržištu pametnih telefona svaki se proizvođač trudi diferencirati od svojih konkurenata. Od dizajna i kvalitete izrade, do veličine zaslona i broja kamera, puno se ulaže u napor da se napravi razlika. Softver na kojem radi pametni telefon također je važan faktor. Potrošači bi trebali očekivati njegovo redovno ažuriranje kako bi se osiguralo da potencijalne sigurnosne slabosti budu pod kontrolom, a nove karakteristike isporučuju čim postanu dostupne.

Komentarišući performanse brendova pametnih telefona, Global Content Manager, Ritesh Bendre, ističe: „Neki se brendovi fokusiraju na održavanje svojih proizvoda ažurnim, dok drugi izdaju softverska i sigurnosna ažuriranja tek nakon značajnog odgađanja. Redovna ažuriranja softvera i sigurnosti pomažu ne samo ukupnom iskustvu uređaja, već pomažu uređajima da s vremenom zadrže vrijednost. Iznenađujuće je da postoji 10 najboljih proizvođača pametnih telefona koji nemaju jasnu strategiju informisanja kupaca o tome da li njihovi uređaji ispunjavaju uvjete za sigurnosna i softverska ažuriranja. Mislimo da će ovo pitanje postajati sve važnije jer potrošači duže zadržavaju svoje pametne telefone i više se oslanjaju na njih. Nokia i OnePlus uređaji su ovo dobro uradili."

Nokia telefoni vodeći na rang listi 2020 - undefinedFoto: Counterpoint: Nokia telefoni vodeći na rang listi 2020

Osvrnuvši se na rezultate kvalitete izrade, pomoćnik direktora Tarun Pathak je kazao: „Stub kvalitete izrade ocjenjivan je na osnovu nekoliko kriterija, uključujući robusnost proizvoda, mjerenje sile, pad i udar, umor, trošenje i ogrebotine, termička ispitivanja, ispitivanja vlage i tečnosti i drugo što je uključivalo i kvalitativna i kvantitativna opažanja. Otkrili smo da su Nokia telefoni podvrgnuti težim testovima od prosjeka u industriji. Na osnovu toga smo zaključili da, kada se brže softverske i sigurnosne nadogradnje uzmu u obzir, snažni kvalitet izrade znači da će Nokia telefoni izdržati test vremena koji je sve važniji sada kada se globalni ciklusi zamjene uređaja produžavaju i već približavaju 30 mjeseci."

Counterpoint Technology Market Research je globalna istraživačka kompanija specijalizirana za tehnološke proizvode u TMT industriji.

Opslužuje glavne tehnološke i finansijske kompanije sa mjesečnim izvještajima, prilagođenim projekatima i detaljnom analizom tržišta mobilnih uređaja i tehnologija.

Ključni analitičari su stručnjaci u industriji sa prosječnim stažom od 13 godina rada u industriji visoke tehnologije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA