Zaplijenjen luksuzni vozni park braće Tate: Odvučeni Ferrari, Lamborghini, Mercedes i - Lada

0
Radiosarajevo.ba

Rumunske vlasti odvukle su flotu luksuznih vozila u subotu, 24. augusta, iz doma kontroverznog influensera Andrewa Tatea, nekoliko dana nakon što je stavljen u kućni pritvor zbog novih optužbi za trgovinu ljudima.

Andrew Tate (37) i njegov brat Tristan Tate (36), obojica bivši kik-bokseri i državljani Velike Britanije i SAD sa milionskim brojem pratilaca na društvenim mrežama, poznati po svojim mizoginim stavovima, već čekaju suđenje u Rumuniji, zajedno sa dvije žene.

Optuženi su za trgovinu ljudima i formiranje kriminalne grupe radi eksploatacije žena. Andrew Tate je u tom slučaju također optužen za silovanje, javljaju agencije.

Intervju | Andrijana Copf: "SFF ima ogroman značaj za imidž Bosne i Hercegovine"

Luksuzna vozila, zaplijenjena iz njihovog doma blizu glavnog grada, uključuju Ferrari, Lamborghini, Mercedes-Benz, McLaren i skromniji klasični crveni automobil Lada.

Zapljena je uslijedila dva dana nakon što je rumunska agencija za borbu protiv organizovanog kriminala (DIICOT), izvršila raciju u četiri kuće u Bukureštu i obližnjem okrugu Ilfov i uhapsila šest osoba, uključujući braću Tate.

Policajci su također zaplijenili hiljade dolara u gotovini, laptope i uređaje za skladištenje podataka.

Jedan od advokata braće Tate, Georgiyana Popa, izjavila je novinarima ispred doma braće u subotu da su zapljene "zakonite, ali neosnovane" i da su osporene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak