Preminuo brat Michaela Jacksona

1
Radiosarajevo.ba

Preminuo je najstariji brat Michaela Jacksona, muzičar Tito Jackson, u dobi od 70 godina.

Tito je bio na putu iz Novog Meksika za Oklahomu kad je preminuo, navodi dugogodišnji porodični prijatelj i menadžer Steve Manning. 

Rekao je za Entertainment Tonight kako vjeruje da je Tito doživio srčani udar, no uzrok smrti će tek naknadno biti utvrđen.

Žestoka svađa na protestu penzionera ispred Vlade FBiH: 'Nemoj me gledati, meni je došlo 5 do 12'

Tito je proteklih dana bio na turneji s braćom Marlonom i Jackiejem u Europi, gdje je krajem prošle sedmice objavio svoju posljednju objavu na Instagramu, na kojoj braća odaju počast Michaelu Jacksonu, piše BBC.

"Prije našeg nastupa u Münchenu moja braća Jackie, Marlon i ja posjetili smo predivan spomenik našem voljenom bratu Michaelu Jacksonu. Duboko smo zahvalni za ovo posebno mjesto koje odaje počast ne samo njemu već i našem zajedničkom nasljeđu. Hvala vam što ste održali njegov duh živim", piše u objavi.

Bivši tjelohranitelj Michaela Jacksona otkriva: "Bio je jako tužan pred smrt"

Tito, pravog imena Toriano Adaryll Jackson, bio je američki muzičar. Bio je izvorni član grupe Jackson 5, a neki od njihovih hitova su I Want You Back, ABC i I'll Be There...

Tokom glazbene karijere imao je tri nominacije za Grammy i bio je primljen u Rock and Roll Hall of Fame kao član grupe Jackson 5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak