Popularna glumica pokupila opasan virus nakon što je pojela ovu hranu: 'Nisam bila svjesna'

2
Radiosarajevo.ba
Popularna glumica pokupila opasan virus nakon što je pojela ovu hranu: 'Nisam bila svjesna'

Slavna glumica Christina Applegate ispričala je u podcastu MeSsy, koji vodi zajedno s kolegicom Jamie-Lynn Sigler, da se zarazila sapovirusom nakon što je pojela kontaminiranu salatu. Detaljno je opisala svoje simptome i zdravstvene probleme, ističući da joj je 2021. dijagnosticirana multipla skleroza.

"Osjećala sam se užasno, nisam mogla jesti ni raditi bilo što," rekla je Applegate. Nakon što je pojela salatu iz restorana koji posjećuje već 15 godina, osjetila je vrtoglavicu i probudila se u tri ujutro s jakim bolovima.

Nakon analize stolice, dijagnosticiran joj je sapovirus, koji uzrokuje akutni gastroenteritis. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, sapovirus je sličan norovirusu i najčešće se prenosi kada kontaminirani izmet ili bljuvotina dospije u usta zdrave osobe.

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

"To znači da sam unijela tuđi izmet kroz hranu. Nisam bila svjesna da se to događa, a kada imate multiplu sklerozu i pokušavate promijeniti posteljinu u tri ujutro, to nije nimalo zabavno," objasnila je. Dodala je da je ova situacija potaknula razgovor o nošenju pelena, što i danas radi zbog ovog virusa.

Christina Applegate također je otkrila da se zarazila koronavirusom preko bliske prijateljice, što je dovelo do razvoja dugotrajnog covida i infekcije prsnog koša, zbog čega joj je srce ubrzano kucalo. Glumica je dobila veliku podršku na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy, gdje se pojavila na sceni uprkos zdravstvenim izazovima, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak