Možete li vjerovati da Tom Cruise ima 62 godine? Ovo je tajna zbog koje izgleda ovako mladoliko

1
Radiosarajevo.ba

Tom Cruise jedna je od najvećih zvijezda Hollywooda još od svoje revolucionarne uloge u 'Top Gunu' 1986. godine.

Osim što je postao poznat po tome što sam izvodi sve svoje vratolomije, obožavatelji su također oduševljeni glumčevom nevjerovatnom mišićavom tjelesnom građom. Znamo pritom da ne postoji nijedna tajna njegova ultrafit načina života nakon što je otkrio da uživa u širokom popisu fizičkih aktivnosti da bi održao formu.

Za Men's Health je rekao: 'Vožnja kajakom, speleologija, mačevanje, traka za trčanje, utezi... penjanje po stijenama, planinarenje, trčanje. Radim toliko različitih aktivnosti.'

Igra mačke i miša: Đoković u teniskom klasiku razbio Nadala

Ima najbolji tim na svijetu

Zvijezda slijedi petodnevni plan vježbanja, a on uključuje tri dana treninga s utezima i kardio vježbe, kao i dva dana mačevanja ili planinarenja. Privatni trener Nick Lower ranije je izjavio za britanski GQ da Cruise ima najbolji tim na svijetu jer prate najnovije spoznaje i tehnologije iz svijeta fitnesa. "Što god da radi, funkcionira. Kad ga upoznaš uživo, izgleda 10 godina mlađe", rekao je.

Osim tjelovježbe, Cruise slijedi poseban plan prehrane. Umjesto tri glavna obroka dnevno, navodno se odlučio za 15 malih međuobroka. Odluka zvijezde da 'gricka' više puta u danu odgovara njegovom užurbanom načinu života, a izabrao je voće jer mu pomaže u smanjenju tjeskobe. Godine 2020. otkriveno je da je unosio samo 1200 kalorija dnevno kao dio plana prehrane koji je osmislio njegov prijatelj David Beckham.

'Discipliniran je do kraja'

Izbjegavajući slatke grickalice, prerađenu hranu i ugljikohidrate, glumac preferira hranu s roštilja i onu pripremljenu na niskoj temperaturi, a koju za njega spravlja lični kuhar. Hrani se tamnom čokoladom, lososom, sirovom zobi, borovnicama, đumbirom, ciklom, brokulom, maslinovim uljem, paradajzom i špinatom.

Također se pobrine uključiti namirnice bogate antioksidantima, poput voća, orašastih plodova i povrća, a nadopunjuje prehranu vitaminima i mineralima. Još 2015. godine njegov kolega Simon Pegg otkrio je ponešto o zdravim prehrambenim navikama zvijezde rekavši za E!: 'Tom je discipliniran do kraja. To je nevjerojatno. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak