Konačno: Jamie Oliver otvara restoran na Balkanu

0
Radiosarajevo.ba

Restoran iz lanca čuvenog britanskog kuhara Jamieja Olivera "Jamie's Italian" bit će uskoro otvoren u Beogradu.

Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana "Jamie’s Italian" navodi se da će se restoran nalaziti u Hercegovačkoj ulici, u naselju Beograd na vodi.

"Ponosan sam na Jamie’s Italian. Naš sjajan tim je kao velika porodica – brinut će se o vama dok uživate u ukusnoj hrani, pripremljenoj od izvrsno odabranih namirnica. Odlična hrana, vrhunska energija i prelep ambijent", izjava je Jamieja Olivera koja stoji na zvaničnom sajtu restorana.

Federalna televizija podnijela krivičnu prijavu protiv BHRT: Gašenje signala teško krivično djelo

Podsjetimo, Jamie Oliver je 2017. zatvorio šest restorana iz lanca "Jamie’s Italian" u Velikoj Britaniji usljed poskupljenja namirnica za italijanska jela koja priprema, do kojih je došlo poslije Brexita.

Kao razloge za zatvaranje dijela restorana, osim poskupljenja sastojaka, tada je naveden i trošak za obuku zaposlenih i pad posjećenosti.

Restorani iz lanaca „Jamie’s Italian“ nastavili su, međutim, da rade u inostranstvu. Poslije Irske, Brazila, Portugala, Mađarske, Kipra, Indije, Katara, Saudijske Arabije, UAE, "Jamie’s Italian" uskoro stiže i u Srbiju.

Jamie Oliver je svjetsku slavu stekao svojim TV emisijama krajem 90-ih i početkom 2000-ih, u kojima je pripremao jela na brz i jednostavan način.

Autor je više kuhara i vlasnik nekoliko lanaca restorana koji posluju širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak