Jezivi detalji misteriozne smrti Marilyn Monroe: Pogrebnici su bili zgroženi

0
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji misteriozne smrti Marilyn Monroe: Pogrebnici su bili zgroženi

Marilyn Monroe rođena je 1. juna 1926., a da je živa danas bi navršila 98 godina. Prisjetili smo se njenog života i tragične smrti.

Dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu preminula je 5. augusta 1962. u Los Angelesu, a uskoro će proći i 62 godine od njene smrti. Iako je prošlo toliko vremena, najpoznatija plavuša svih vremena definitivno nije i nikada neće biti zaboravljena, a i danas slovi za najveću hollywoodsku divu i zvijezdu. Detalji njenog života čak i danas intrigiraju, a kada je preminula, uzrok njene smrti naveli su predoziranje barbituratom

Mnogi su tada sumnjali kako je riječ o ubistvu, a ne samoubistvu kako se tada prezentovano u javnosti, a o njenoj smrti i danas kruže razne teorije zavjere. Jedna od njih je bila pak i da iza smrti Monroe stoje i veliki moćnici, s obzirom na to da se govorilo kako je Marilyn bila ljubavnica američkog predsjednika Kennedyja

Real Madrid predstavio brazilskog superstara, on se rasplakao: "Ovo je za moju porodicu"

Tek prije nekoliko godina u javnost su izašli detalji koji su ponovno potresli svijet, kada je pogrebni direktor koji je pomogao u pripremi tijela Marilyn Monroe prvi put progovorio, otkrivši jezive detalje o stanju njenog tijela nakon što je pronađena mrtva. Alan Abbott i Ron Hast vodili su jednu od najpoznatijih pogrebnih agencija šezdesetih godina, a bili su angažovani za sprovođenje mnogih poznatih imena poput Marilyn Monroe i Natalie Wood

"Bilo je teško povjerovati da je to poznata ljepotica Marilyn Monroe. Izgledala je kao prosječna starija žena koja nije previše pazila na svoje tijelo. Očito je da su okolnosti u kojima je preminula jako pogoršale njezin izgled. Kad neko umre, gravitacija uzrokuje taloženje krvi na najnižoj tački tijela. U njenom slučaju, s obzirom na to da je preminula licem prema dolje upravo su joj ondje nastale ljubičaste krvave mrlje, a vrat joj je bio jako natečen. Kosa joj je bila kovrčava i kratka" kazao je Abbott svojevremeno, prenosi Daily Mail

Legendarna Marilyn Monroe: Misterije, tragedija i novi detalji o njenoj smrti

Dodao je i kako je zbog smeđeg korijena bilo evidentno da neko vrijeme nije farbala kosu, što je dodatno pridonijelo njenom zapuštenom izgledu. "Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile baš ispucane. Manikura i pedikura također su bile zapostavljene", otkrio je. 

Malo je reći da je vijest o njenoj smrti šokirala svijet, a kako je tada rečeno, Marilyn je posljednjih dana bila euforična i sretna te ništa nije ukazivalo na njezin tragičan kraj. Glumac Peter Lawford, koji je inače i zet predsjednika Johna F. Kennedyja, nazvao ju je 4. augusta, a izjavio je da je u razgovoru djelovala depresivno i nesretno. Njegov iskaz ne podudara se s iskazom njene kućne pomoćnice, koja je ispričala da je Marilyn tokom posljednjih telefonskih poziva djelovala potpuno normalno i uobičajeno.

Naime, te je večeri Marilyn kratko razgovarala s pomoćnicom, a zatim je otišla spavati u svoju sobu. To je ujedno bio i posljednji put da ju je vidjela živu. Zabrinula se što Marilyn nije odgovorila kada joj je pokucala na vrata, pa je pozvala njenog psihijatra koji je došao iza ponoći. Njena pomoćnica ispričala je kako je Marilyninog psihijatra pozvala oko ponoći, da bi kasnije rekla kako se to dogodilo u tri ujutro. Čak 20 godina kasnije, biografu Anthony Summersu priznala je kako je 4. augusta Marilyn posjetio Robert F. Kennedy.

Isplivao je jedan od posljednjih snimaka slavne Marilyn Monroe: 'I smije se i plače u isto vrijeme'

Kako bi ušao u sobu, koja je bila zaključana iznutra, Ralph je morao razbiti prozor, a u sobi je pronašao njeno beživotno tijelo. Marilyn je držala telefon u ruci, a bilo je očito da je pokušala nekoga pozvati u pomoć. Ubrzo je nazvao ljekara koji joj je propisao tablete, a koji je odmah po dolasku proglasio smrt. Policija je pozvana tek oko 5:30 ujutro, a dok su ljekari tvrdili da im je za preuzimanje tijela potrebno dopuštenje studija 'Fox', s kojim Marilyn ima dugogodišnji ugovor. - Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu", kazao je Michael Selman, posljednji PR agent Marilyn Monroe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak