Što su za doručak jeli Elvis Presley, Marilyn Monroe i Muhammad Ali? Ovo bi vas moglo iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba
Što su za doručak jeli Elvis Presley, Marilyn Monroe i Muhammad Ali? Ovo bi vas moglo iznenaditi
Foto: Guardian / Marilyn Monroe

Ovih smo dana na The Guardianu naletjeli na tekst koji u detalje otkriva u kakvim su to doručcima voljele uživati zvijezde kao što su Marilyn Monroe, Elvis Presley i Muhamed Ali.

Čitajući opise jela, priznajemo, ostali smo prilično iznenađeni pa smo ih odlučili podijeliti s vama.

Slavna Marilyn Monroe, naime, jednom je prilikom objasnila kako se njezino omiljeno jelo za doručak priprema od tek dva sastojka - jaja i mlijeka, prenosi portal Dobrahrana.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Kada je vruće, razbijem dva jaja u mlijeko, umutim sve zajedno vilicom i popijem dok se oblačim. To je moja zamjena za multivitamin i sumnjam da niti jedan doktor ne bi mogao preporučiti bolji i zdraviji doručak za djevojku koja puno radi i uvijek je u žurbi", izjavila je Marilyn Monroe.

Elvis Presley
Foto: BrunoPress: Elvis Presley

Za razliku od nje, Elvis Presley u doručku je volio uživati polako i raskošno. Njegov favorit bila je kombinacija hrskave pečene slanine, kikiriki maslaca, meda i banane u sendviču koji je zatim dodatno pržen u masnoći od slanine i maslacu. Ako pitate nas, samo dok smo pročitali opis ovog jela, prestali smo biti gladni.

Iako The Guardian nije otkrio omiljeni doručak, u svom su tekstu opisali vjerojatno najraskošniji doručak legendarnog Muhammada Alija. Naime, nakon borbe s Georgeom Formanom 1974. godine, Ali je navodno za doručak pojeo dva odreska i čak 12 jaja.

Muhammad Ali
EPA: Muhammad Ali

Na popisu na koji smo naišli našli su se i Winston Churchil, koji je u doručku volio uživati u krevetu kada god je to bilo moguće, a kada bi putovao u avionu bi najviše volio kupovni sok od naranče, te kraljica Viktorija, koja je svakog jutra voljela uživati u bogatom ručku koji je podrazumijevao jaja na različite načine, pečenja i dimljenu ribu, pa čak i pire krumpir.

Maya Angelou obožavala je kukuruzni kruh sa sirom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije