Legendarna Marilyn Monroe: Misterije, tragedija i novi detalji o njenoj smrti

2
Radiosarajevo.ba
Legendarna Marilyn Monroe: Misterije, tragedija i novi detalji o njenoj smrti
Foto: YouTube/Printscreen / Marilyn Monroe

Legendarna glumica Marilyn Monroe šokirala je svijet svojim odlaskom u 36. godini života, a misterije oko njene smrti i dalje intrigiraju javnost do danas. Obznanjeno je da je glumica okončala život predoziravši se lijekovima za smirenje, 5. augusta 1962. godine.

Od samog početka postojale su sumnje u vezi s njenim ljubavnikom, kao i s moćnicima koji su možda željeli ušutkati njene tajne. Allan Abbott, organizator pokopa, otkrio je jezive detalje o njenom stanju nakon pronalaska mrtve.

"Bilo je teško povjerovati da je to bila slavna ljepotica Marilyn Monroe. Izgledala je kao prosječna starija žena koja nije previše brinula o svom tijelu. Okolnosti njene smrti znatno su pogoršale njen izgled. Budući da je pronađena licem prema dolje, ljubičaste mrlje od krvi ostale su na njenom licu, a vrat joj je bio otečen", izjavio je Abbott.

Drugi najveći britanski grad bankrotirao, duži više od 1,2 milijarde eura

Drugi najveći britanski grad bankrotirao, duži više od 1,2 milijarde eura

Abbott je također napomenuo da je zbog korijena smeđe kose bilo očigledno da je neko vrijeme nije farbala, dodatno doprinoseći zapuštenom izgledu. "Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile ispucane. Manikura i pedikura također su bile zapostavljene."

Glumac Peter Lawford, zet predsjednika Johna F. Kennedyja, nazvao ju je 4. augusta i izjavio da je djelovala depresivno i nesretno. Međutim, njegov iskaz nije se podudarao s izjavom njene kućne pomoćnice, koja je tvrdila da je Marilyn tokom posljednjih telefonskih poziva djelovala normalno.

Novi detalji o životu legendarne Marylin Monroe

Novi detalji o životu legendarne Marylin Monroe

Te večeri, Marilyn je kratko razgovarala s pomoćnicom prije nego što je otišla u svoju sobu. To je bio njen posljednji susret dok je bila živa. Pomoćnica je postala zabrinuta kada joj Marilyn nije odgovarala, pa je pozvala njenog psihijatra koji je došao iza ponoći.

Marilyn Monroe
Foto: Facebook: Marilyn Monroe

Pomoćnica je priznala kako je psihijatra pozvala oko ponoći, a zatim je ispravila izjavu, tvrdeći da se to dogodilo u tri ujutro. Čak 20 godina kasnije, priznala je biografu Anthonyju Summersu da je 4. augusta Marilyn posjetio Robert F. Kennedy.

S obzirom na poznatu vezu Marilyna s predsjednikom Johnom F. Kennedyjem i njegovim bratom Robertom Bobbyjem, biograf James Spada vjeruje da je "kroz ubistvo nešto zataškano".

Tvrdi da su Kennedyjevi željeli izbjeći rizik od otkrivanja intimne veze s Marilyn, što bi moglo ugroziti predsjednika, ali da je to pogrešno tumačeno kao zataškavanje vlastitog ubojstva, piše Story

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije