Direktor Disneyja progovorio o štrajku u Hollywoodu: "Zahtjevi su razorni za filmsku industriju"

1
Radisarajevo.ba
Direktor Disneyja progovorio o štrajku u Hollywoodu: "Zahtjevi su razorni za filmsku industriju"

Ovo me jako uznemiruje. Razgovarali smo o svim promjena s kojima se suočavamo i oporavku od COVID-a u ovoj industriji.

Razumijem želju sindikata da radi u ime svojih članova, ali postoji nivo očekivanja koja jednostavno nisu realna realno, rekao je glavni direktor Disneyja, Bob Iger na CNBC-u o štrajku u Hollywoodu.

Također je u izjavi rekao da su zahtjevi koji traže vrlo "razorni za filmsku industriju".

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Moćni sindikat američkih glumaca priopćio je u četvrtak, 13. jula da od ponoći (petak 9.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) službeno stupa u štrajk, a ta će odluka potpuno paralizirati Hollywood, gdje je produciranje filmova i serija već u zastoju zbog štrajka scenarista.

"Nacionalno vijeće SAG-AFTRA jednoglasno je glasovalo za štrajk protiv studija i distributera", rekao je Duncan Crabtree-Ireland, nacionalni izvršni direktor tog sindikata koji zastupa 160.000 glumaca i drugih profesionalaca velikog i malog ekrana.

Hollywoodski glumci u štrajku: Pogledajte koji su im zahtjevi...

Oko 160.000 glumaca i srodnih zanimanja okupljenih u SAG-AFTRA-i priključili su se scenaristima koji su prestali raditi početkom maja. Najveći je ovo štrajk što je Hollywood vidio u posljednjih 40 godina. Sindikat traži od streaming servisa da se pravednije podijeli dobit te zahtijevaju bolje radne uvjete, prenosi BBC. U znak podrške štrajku premijeru filma Oppenheimer napustili su glumci Matt Damon i Emily Blunt

Zbog početka štrajka zaustavit će se snimanja većine filmova i serija, uz one koji su već odgođeni zbog štrajka pisaca. Holivudske zvijezde također neće prisustvovati događajima za promociju projekata, a dodjela Emmyja i Comic-Con će vjerovatno biti odgođeni. Štrajk su podržali Margot Robbie, Meryl Streep i Dwayne 'The Rock' Johnson, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak