Cijela Jugoslavija je ludovala za njim: Žene nisu mogle da ga se nagledaju, a on je volio samo nju

0
Radiosarajevo.ba

Mislim da se iza svake prave ljubavne pesme krije neka prava ljubav, rekao je svojevremeno Vlada Divljan, legenda jugoslovenske rok scene, koji je ostavio neizbrisiv trag svojom pojavom i muzikom.

Prošlo je devet godina kako nas je napustio Vlada Divljan. Gitarista, pjevač i glavna kreativna snaga kultnog sastava Idoli, Divljan spada u najznačajnije kompozitore i stvaraoce s kraja 20. i početka 21. stoljeća na prostoru bivše Jugoslavije.

O njegovom značaju za muzičku scenu je suvišno govoriti, a ne postoji osoba koja ne zna bar jednu Vladinu pjesmu i rado je pjevuši.

Baby Lasagna napravio nezapamćenu atmosferu na eurovizijskoj probi: Cijela dvorana 'eksplodirala'

Majstor nježnih ljubavnih pesama poput Odnesi me, Samo jednu ljubav imam, Ona to zna, Vodim te na more, Sve što hoću da znam i mnogih drugih, često je govorio o svojoj supruzi, a jednom prilikom je ispričao kako se redovno iznova zaljubljuje u nju, piše Žena.

"Upoznali smo se krajem 1997. godine kod zajedničke prijateljice Duce Marković, neposredno nakon mog povratka iz Australije gde sam živio šest godina. Bila mi je simpatična i privukla me je, ali pošto sam samo nekoliko mjeseci prije toga okončao svoj prvi brak nisam jačao te emocije. U Beograd sam došao sa ubjeđenjem kako ću se zadržati svega šest mjeseci i želio sam da ponovo proživljavam momački život", rekao je Divljan.

"Ali brzo sam shvatio da mi takav tempo više ne prija, a bio sam svjestan da sam se zaljubio u Dinu i kratko mi je trebalo da shvatim da je to ono pravo. Ljubav vreba, nikad ne znate kada će se desiti i često se dešava kada čovjek misli da je nesposoban ili nespreman da voli", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak