Audrey Hepburn i tajna vitke linije: Ovo je bilo omiljeno jelo holivudske dive
Audrey Hepburn nije bila samo talentovana, Oskarom nagrađena glumica i predana filantropkinja, već je bila i modna ikona koja je svojim prepoznatljivim stilom inspirirala generacije mladih žena.
Također, bila je poznata po svom iznimno vitkom tijelu, pa se o njoj često govorilo u kontekstu poremećaja u prehrani. No, kako je jednom prilikom za People ispričao njezin sin Luca Dotti, Hepburn nikada nije bila sklona dijetama.
Robert Wolders, dugogodišnji partner Audrey Hepburn također je potvrdio da glumica nije bila sklona dijetama pa čak niti intenzivnom vježbanju, ali je ispričao da su zajedno često uživali u dugim šetnjama, u kojima bi ona često nabijala brži tempo od njega.
Jutros u Sarajevu 6°C, stiže nam novi snijeg: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
"Imala je zdrav metabolizam i ni u čemu nije pretjerivala. Za doručak smo jeli kruh od cjelovitog zrna s džemom, ručak je najčešće bio piletina ili teletina ili tjestenina, često s povrćem iz vrta, a za večeru smo redovito imali juhu s piletinom i povrćem. Nakon večere jela je čokoladu, čokoladu za kuhanje. Uzela bi prst ili dva viskija navečer", otkrio je Wolders, koji je vezu s Hepburn započeo 1980. godine, te je s njom bio sve do njene smrti 1993.
Također, Hepburn je voljela ugljikohidrate. U svojoj knjizi Audrey at Home, Dotti je napisao:
Kako bi izgledale Marilyn Monroe, Lady Di i Audrey Hepburn sa savremenim plastičnim operacijama?
''Mama je imala ozbiljnu ovisnost o tjestenini. Nije mogla bez nje.''
Njezino omiljeno jelo bila je spaghetti al pomodoro, koje je pripremala gotovo svake nedjelje kod kuće. "Bila je luda za tjesteninom, mogla je živjeti samo od toga", prisjeća se njezin mlađi sin Dotti.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.