Za kremasti omlet: Jaja će biti savršeno pahuljasta ako dodate jedan sastojak prije kuhanja
Pravljenje kajgane kod kuće je jednostavno, ali osigurati da je puna okusa i da nije previše suha može biti teško.
Kajgana je ključni dio brzog i zdravog doručka ili ručka i popularna je hrana za brzu pripremu u kuhinji .
Pravljenje kajgane kod kuće je jednostavno, ali osigurati da je puna okusa i da nije previše suha može biti teško. Kajgana je ključni dio brzog i zdravog doručka ili ručka i popularna je hrana za brzu pripremu u kuhinji .
Udruženje generala BiH: Cijenimo Bećirovićeve aktivnosti s ciljem zaštite i afirmacije države
Možda ste pokušali eksperimentirati s različitim dodacima jajima, ali postoji jedan tradicionalni sastojak koji jednostavno ne možete nadmašiti za pravljenje savršenih jaja.
Michelle Southan, direktorica odjela za hranu u Tasteu, kaže da uvijek trebate dodati sol prije kuhanja jaja.
"Ovo je dobar znak": Ruski zvaničnik objavio video sa zanimljivim 'gostom' samita na Aljasci
"Sol sprječava da se proteini u žumancima previše čvrsto vežu dok se zagrijavaju", kaže.
Soljenje smjese od jaja osigurava da jaja ostanu vlažna i mekana, sprječavajući da postanu tvrda i gumena. Ovaj recept za kajganu koja je nepogrešiva ne samo da stvara mekanu, sočnu kajganu nalik kremi, već i osigurava da su jaja ravnomjerno začinjena kako bi bila najukusnija.“
Ali ovo nije jedini savjet kojeg se trebate pridržavati kako biste osigurali da vaša jaja budu kremasta i pahuljasta.
Također možete eksperimentirati s dodavanjem drugih stvari jajima poput špinata, cherry rajčica, paprike, pavlake ili sira.
Ako često kuhate jaja, promjena onoga što im dodajete može ih održati svježima i osigurati da nemate osjećaj da vam prehrana postaje monotona.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.