Recept za najbolji kuhani kukuruz: Tajna je u ova dva sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Recept za najbolji kuhani kukuruz: Tajna je u ova dva sastojka

Kukuruz u klipu je savršen prilog ljeti na roštilju, a u hladnijim mjesecima uz prženu piletinu ili pire krompir.

To je svestran sastojak koji se može obogatiti začinima i drugim sastojcima kako bi se dobilo savršeno jelo. Iako kuhanje kukuruza u klipu zvuči dovoljno jednostavno, ponekad može imati prilično bljutav okus.

Kukuruz u klipu treba biti sočan i sladak, ali postizanje toga može biti prilično izazovno ako koristite običnu vodu za kuhanje kukuruza šećerca. Umjesto toga, Angeline Stratz iz TastingTable-a preporučuje dodavanje šećera i limunovog soka u lonac kako bi vaš kukuruz bio ukusniji.

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo: "Ovo su trenutno najtraženija zanimanja"

Šećer i limunov sok prirodno poboljšavaju prirodni okus kukuruza, a istovremeno poboljšavaju njegovu teksturu.

Šećer dodaje slatkoću kukuruzu, dok limunov sok dodaje dodatnu slatkoću i kiselost, što pomaže zrnima da ostanu čvrsta umjesto da postanu kašasta.

Na TikToku se širi 'otrovni recept za kestene': "Ljudi ovo jedu?!"

Ako kuhate šest klipova u velikoj posudi s vodom, stručnjak za hranu preporučuje dodavanje jedne kašike limunovog soka i dvije kašike šećera.

Zatim možete povećavati i smanjivati ​​ove količine ovisno o tome koliko klipova kukuruza kuhate.

Čak i ako planirate kasnije dodati maslac ili koristite kukuruz u klipu za pripremu još jednog ukusnog priloga, pojačavanje ove prirodne slatkoće samo će poboljšati okus vašeg jela u cjelini.

Postoje i drugi sastojci koji se mogu dodati u kipuću vodu kako bi se poboljšao okus kukuruza u klipu.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Kesten i kukuruz

Ako planirate dodati otopljeni puter kukuruzu u klipu, Tasting Table također preporučuje dodavanje šolje punomasnog mlijeka u vodu kako biste poboljšali omekšavanje zrna. Pazite da ne dodajete sok od limuna jer će to uzrokovati zgrušavanje mlijeka.

Kokosovo mlijeko se također može koristiti ako izbjegavate životinjske proizvode.

Prilikom kuhanja kukuruza u klipu, najbolja tehnika uključuje isključivanje štednjaka čim klipovi dodirnu kipuću vodu, piše Express.co.uk.

Kukuruz u klipu će biti savršeno kuhan nakon 10 minuta, ali možete ga kuhati i duže ili kraće, ovisno o vašoj želji.

Nakon što su pečeni, ostavite ih da se ohlade na tanjiru prije serviranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak