Dolcela recept | Sočni kolač s jabukama – mirisan i mekan desert
Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač s jabukama osvaja svakim zalogajem! Savršena kombinacija jabuka, cimeta i mekanog biskvita čini ga idealnim za svaku priliku.
Sastojci
- 300 g šećera
- 2 vanilin šećera Dolcela
- pola limuna
- 1 kg jabuka
- 250 g petit beurre keksa
- 2 Dolcela pudinga okus vanilija
- ½ kašičice Vegeta Maestro mljevenog cimeta
- 1 šlag pjena Dolcela
Priprema
Priprema smjese – Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodati ulje i mlijeko te lagano promiješati.
BiH će večeras saznati potencijalne protivnike na SP-u: Žrijeb u direktnom TV prijenosu
Dodavanje suvih sastojaka – Prosijati brašno s praškom za pecivo i cimetom, zatim postepeno dodavati u smjesu, lagano miješajući.
Dodavanje jabuka – Jabuke oguliti i naribati, zatim ih umiješati u smjesu.
Pečenje – Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen pleh, poravnati i peći na 180°C oko 30-35 minuta, dok kolač ne porumeni.
Finalni dodir – Ostaviti da se ohladi, zatim posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Savjeti za savršen rezultat
Jabuke birajte sočne i slatkaste za najbolji okus kolača.
Cimet dodaje poseban miris i aromu, ali ga možete zamijeniti vanilijom ako više volite blaži okus.
Kolač možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije za još bolji doživljaj.
Sočni kolač s jabukama je brz, jednostavan i savršen uz šolju kafe ili čaja!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.