Dolcela recept | Kolač 'Jaje na oko' – Zanimljiv i ukusan desert

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Kolač 'Jaje na oko' – Zanimljiv i ukusan desert

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Ovaj kolač ne samo da izgleda atraktivno, već je i izuzetno ukusan! Kombinacija mekanog biskvita, finog fila i breskvi čini ga savršenim izborom za svaku priliku.

Sastojci

  • 130 g šećera
  • 1 Dolcela vanilin šećer
  • naribana korica narandže
  • naribana korica limuna
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 1 Dolcela prašak za pecivo
  • 150 g Podravka glatkog brašna
  • 800 g marelica iz kompota
  • 1 Dolcela puding vanilija
  • 350 ml mlijeka
  • 2 kašike šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema

Priprema biskvita – Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, zatim postepeno dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Amidžić okrivio Federaciju za blokadu novog graničnog prijelaza: "Idemo pred Vladu FBiH"

Priprema fila – Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 kašicice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.

Slaganje kolača – Ohlađeni biskvit premazati filom, rasporediti polovice breskvi na vrh.

Preljev – Preljev za torte pripremiti sa sokom iz kompota prema uputstvu na pakovanju i preliti preko breskvi.

Hlađenje i serviranje – Ostaviti kolač u frižideru nekoliko sati prije posluživanja.

Savjeti za savršen rezultat

Umjesto breskvi možete koristiti kajsije ili ananas za drugačiji izgled i okus.

Puding dobro ohladite prije dodavanja margarina kako bi krema bila glatka.

Kolač je najbolji kada odstoji nekoliko sati u frižideru i dobro se stegne.

Kolač 'Jaje na oko' je jednostavan, zabavan i nevjerovatno ukusan desert koji će oduševiti sve generacije!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak