Da li ste ikada pripremili jaja u mikrovalnoj: Nudimo postupak kako to uraditi

1
Radiosarajevo.ba
Da li ste ikada pripremili jaja u mikrovalnoj: Nudimo postupak kako to uraditi

Jaje na oko je nezaobilazan dio tradicionalnog doručka, poznatog u različitim varijantama širom svijeta.

Iako se obično priprema u tavi, uz obilje ulja i neizbježan nered, postoji jednostavniji i zdraviji način da se napravi savršeno jaje u mikrovalnoj pećnici. Ova metoda ne zahtijeva prženje na ulju, brža je, čišća i s manje kalorija.

Prema savjetima kulinarskih stručnjaka, jaje na oko se može pripremiti u mikrovalnoj za manje od jedne minute, a rezultat je gotovo isti kao kod tradicionalnog prženja. Ovaj trik, koji mnogi pamte iz kuhinje svojih roditelja, sve više preporučuju i stručnjaci jer omogućava jednostavnu pripremu bez dima i zagorenih rubova.

Tučnjava srednjoškolaca na Marijin Dvoru: Učenik napadnut tokom velikog odmora

Blog One Sweet Appetite objašnjava da je riječ o potpuno bezbrižnoj i pouzdanoj metodi.

"Ova jaja iz mikrovalne će vam promijeniti život. Priprema traje doslovno jednu minutu, bez ikakvog nereda, a rezultat je savršen doručak svaki put", navode iz bloga, dodajući da su ovako pripremljena jaja postala omiljeni izbor u njihovom domaćinstvu.

Postupak je jednostavan: potrebno je lagano nauljiti dublji tanjir ili posudu, razbiti jaje u nju i lagano probosti žumance vrhom noža tek toliko da ne dođe do pucanja prilikom zagrijavanja. Zatim se jaje stavlja u mikrovalnu na visoku temperaturu oko 30 sekundi. Nakon što odstoji još minutu, spremno je za posluživanje.

Po želji, jaje se može dodatno termički obraditi u kratkim intervalima od 10 sekundi, ovisno o tome koliko čvrsto volite žumance. Na kraju, sve što preostaje jeste poslužiti ga na tostu ili hljebu i uživati u brzom, jednostavnom i zdravom doručku bez nereda u kuhinji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak