Martin Scorsese otkrio koje glumce smatra najboljim svih vremena: Jedno ime će vas iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba

Iako ima 81 godinu, Martin Scorsese i dalje stvara remek-djela. Prije gotovo pola vijeka snimio je čuvenog Taksistu (Taxi Driver), a njegov posljednji film Ubistva pod cvjetnim mjesecom (Killers of the Flower Moon), bio je nominovan za čak deset Oscara.

Tokom godina Scorsese je radio s nekim od najvećih glumaca svih vremena, što mu daje za pravo da komentariše najbolje. Prema njegovom mišljenju, postoje tri najveća glumca u historiji kinematografije.

Prvi je Robert De Niro, s kojim je Scorsese zajedno radio na 11 filmova.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

U nekim od njih De Niro je ostvario najbolje uloge u svojoj karijeri. Kada je jednom prilikom uručivao nagradu De Niru, Scorsese ga je nazvao "najvećim glumcem svoje generacije".

Ako je De Niro rediteljev prvi omiljeni glumac, Leonardo DiCaprio je posljednji. Pojavio se u šest njegovih filmova, u kojima se etablirao kao jedan od najboljih. Čini se da Leo najbolje funkcioniše pod palicom slavnog reditelja. Scorsese je jednom prilikom otkrio da mu je DiCaprija preporučio upravo De Niro.

"Bob je radio s Leom na filmu Dječakov život (This Boy's life). Rekao mi je da moram da ga upoznam. De Niro u to vrijeme nije davao preporuke ni za koga. Tokom 23 godine snimili smo šest filmova. Imam povjerenja u njega i znam da na njega mogu da se oslonim. DiCaprio je zaista jedan od najvećih glumaca u historiji", izjavio je Scorsese.

Adam Driver je najveće iznenađenje na ovoj listi jer su Scorsese i on sarađivali samo jednom, i to na filmu Tišina (Silence), vjerovatno njegovom najpotcjenjenijem filmu.

Iako je bio nominovan za samo jednog Oscara, ostvario je odličan rezultat na kino blagajnama, i mnogi ga smatraju briljantnim filmom koji će izdržati test vremena.

"Ne mogu da vam opišem ljepotu izvedbe koju sam doživio s Driverom. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji glumac svoje generacije", izjavio je legendarni reditelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak