Jeste li čuli novu pjesmu grupe Skroz? 'Oblak' sniman uz pomoć umjetne inteligencije

1
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli novu pjesmu grupe Skroz? 'Oblak' sniman uz pomoć umjetne inteligencije

Grupa Skroz održala je u ponedjeljak, 24. juna promociju novog spota i pjesme Oblak na Trgu Jurislava Korenića ispred Pozorišta mladih Sarajevo.

Pjesma je snimana u Space Echo Studiju, dok je za miks bio zadužen prijatelj grupe, producent Đani Pervan. Mastering pjesme je povjeren Seanu Mageeu, koji je radio s nekim od najvećih svjetskih imena rocka i jazza, uključujući Deep Purple, Johna Lennona, Ramones, The Sex Pistols i mnogih drugih.

Spot za pjesmu Oblak realizovala je produkcijska kuće Klicker. Spot je snimljen u Klicker studiju, uz animirane segmente koji su kreirani pomoću tehnologije umjetne inteligencije, čime je postignut poseban vizualni efekt. 

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Grupa je oformljena 1996. godine od strane nekolicine sarajevskih muzičara; Adnan Šaran (vokal), Nedžad Mulaomerović (bubanj), Mirza Suljagić (bas), Sloven Anzulović (gitara), tada inače članovi Zabranjenog pušenja i Top Liste Nadrealista. 

Imaju tri albuma i mnoštvo singlova, poput Afganistan, Igraj Bosno, Amerikanac, Raj, Srušio sam stan i mnoge druge.

Adnan Šaran o dokumentarcu Skroz: Mislio sam da će ljudi izaći na pola filma

Na Sarajevo Film Festivalu 2022. godine premijerno je prikazan film Skroz Sarajevo.

U filmu govore brojni prijatelji i fanovi benda, kao što su Elvis J. Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Marko Louis, Bane Trifunović i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak