'Tipičan sarajevski dernek': Jeste li čuli novu pjesmu Dubioze Kolektiv i Dine Šarana?

4
Radiosarajevo.ba
'Tipičan sarajevski dernek': Jeste li čuli novu pjesmu Dubioze Kolektiv i Dine Šarana?
Foto: Printscreen / Dino Šaran i Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv i Dino Šaran ponovo udružuju snage! Singl U3PM opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić' u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl s Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma.

Najveća grupa našeg regiona i jedan od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka. Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pjesme.

"Pjesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: 'stelja' - suhomesnati ovčji proizvod, 'hajr' - dobro i 'u 3 pičke materine' - mjesto lošeg događaja", poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: "Ovom prilikom potvrdjujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta".

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Nakon prijašnjih suradnji Dubioze i Šarana na pjesmama kao što su Autopilot i Zemlja gori dovoljno je samo pogledati komentare slušatelja i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom. Još jedna fantastična suradnja na pjesmi U3PM dokaz je da svojim tekstovima i muzikom pogađaju u sridu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije