Peaky Blinders u sarajevskim mahalama: Helem Nejse filmskim spotom najavljuje novi album

0
Radiosarajevo.ba
Peaky Blinders u sarajevskim mahalama: Helem Nejse filmskim spotom najavljuje novi album
Foto: Promo / Naštaćunaić, snimanje spota

Sjajni sarajevski muzički sastav i umjetnički kolektiv „Helem Nejse“ objavio je video spot za pjesmu „Naštaćunaić“. Radi se o singlu koji ujedno najavljuje četvrti studijski album “Ozbiljna Za*ebancija” sa 15 novih pjesama, čija je objava zakazana za 20. april ove godine.

Inspirisana britanskom hit serijom „Peaky Blinders“, radnja spota vraća nas u Sarajevo između dva svjetska rata. „Naštaćunaić“ pjesma je o začaranom mladiću koji bezuspješno pokušava da se otrgne iz zmijskog zagrljaja mezimice zloglasne porodice Arnautalić.

“Radnja spota se odvija u sarajevskim mahalama i smještena je u period između dva svjetska rata. Raditi epohu tog vremena je pored glumačkog, bio veliki kostimski i scenografski izazov. Zahvaljujući energiji cijele ekipe, nadam se da smo ispunili zadatak i da će se gledaocima dopasti” - kaže Admir Švrakić, autor spota.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Ovo je treći spot sa albuma „Ozbiljna Zaebancija“ i dolazi nakon uspješnih singlova „Taiwan“ i „Ruža“ u duetu sa Amirom Medunjanin.

“Od reditelja smo imali samo jedan zahtjev, a to su dva: da dobijemo najteži mogući glumački zadatak i izuzetno dobro kostimsko riješenje koje će skrenuti pažnju sa  našeg očitog glumačkog antitalenta. Ipak, desilo se suprotno od toga, jer smo svi pokazali veoma zavidno glumačko umijeće i istinski uživali u cijelom procesu. Već smo dobili poziv da statiramo u novom filmu Peaky Blindersa koji sa snimanjem počinje u septembru. Presretni smo i jedva čekamo da sa publikom podijelimo ostatak albuma koji izlazi već u ovoj sedmici. Definitivno, naše najzrelije izdanje dosad” - kažu momci iz Helem Nejse.

Perskusije na novoj pjesmi svira Marko Stojanović Louis, tekst je djelo Stihomira Klepića, a muziku i aranžman potpisuje Toši Domaćin. Make up & body art djelo je Naide Đekić.

„Ozbiljna Zaebancija“ – novi album Helem Nejse će publici na svim streaming platformama biti dostupan 20. aprila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije