Premijera filma 'Grandpa Guru' na ZagrebDoxu: Dokumentarac o Kultur Shocku i Srđanu Gini Jevđeviću

0
Radiosarajevo.ba
Premijera filma 'Grandpa Guru' na ZagrebDoxu: Dokumentarac o Kultur Shocku i Srđanu Gini Jevđeviću
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Srđan Jevđević

Ovogodišnji ZagrebDox bit će domaćin premijeri dokumentarnog filma Grandpa Guru. Ovaj uzbudljivi portretni dokumentarac s eklektičnim stilom i pristupom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock s posebnim naglaskom na zanimljiv život, glazbu i umjetnost njihovog pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.

U filmu pratimo Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz ratnog Sarajeva i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jella Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti glazbom.

U novom kreativnom okruženju Gino osniva bend Kultur Shock. Njihov specifičan glazbeni stil, koji miješa balkanske utjecaje s punkom, rockom i metalom, brzo postaje prepoznatljiv na globalnoj glazbenoj sceni. Bend čine vrhunski glazbenici iz različitih dijelova svijeta, a do danas su izdali trinaest albuma te održali nebrojeno mnogo koncerata i turneja širom SAD-a i Europe, te nastupili na nekim od najprestižnijih svjetskih glazbenih festivala.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Film istražuje pitanje pripadnosti i osjećaj rastrganosti između života u Americi, Sarajevu i veze s majkom. Ovo je priča o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.

Grandpa Guru je nastao u produkciji "Točke kulture", a režiju potpisuje Silvio Mirošničenko, dok je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić.

Premijera filma održat će se 15. aprila s početkom u 19:30 sati u Kaptol Boutique Cinema, dok je druga projekcija na istoj lokaciji 16. aprila s početkom u 21:30 sati, piše Ravno do dna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije