Duška Jurišić i Gino Banana stigli na Povorku ponosa: 'Dok jedan od nas pati nikome nije dobro'

1
Radiosarajevo.ba
Duška Jurišić i Gino Banana stigli na Povorku ponosa: 'Dok jedan od nas pati nikome nije dobro'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Povorka ponosa u Sarajevu

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas se održava četvrta po redu Povorka ponosa.

Pod sloganom "Ponosni zajedno" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je planiran za 18 sati.

Povorku je podržao Srđan Jevđević, frontmen Kultur Shocka.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Dok jedan od nas pati nikome nije dobro, ovo je normalizacija našeg društva. Za mene je normalan samo kolut na veš mašini, svi ostali smo jako specifični. Što je za mene normalno, nije normalno za druge i obratno. Lično mišljenje nema dodirnih tačaka sa slobodama drugih ljudi", rekao je Gino Banana za portal Radiosarajevo.ba.

Podršku je iskazala i zamjenica ministra za ljuska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić.

"I Evropa se mijenja, neke članice EU imaju lošiji stav nego što su imali prije nekoliko godina, možete zamisliti kako je to u ranjenoj Bosni i Hercegovini. Sve ranjive grupe u BiH su ugrožene, njihova prava su ugrožena svaki dan, a ova grupa pogotovo. Drago mi je da svake godine  učestvujem, mislim da je ovo pravo mjesto na kojem trebam biti", kazala je Jurišić za Radiosarajevo.ba.

Za Radiosarajevo.ba o Povorci ponosa govorio je i Vanja Solaković.

"Ovo je jako nužna stvar u našem društvu koje je jako zatvoreno, ovo je dobar potez jer će ljudi vremenom vidjeti da ovo nije neka aždaja koja ugrožava nečiju porodicu i slobodu. Ova okupljanja su put ka toleranciji", ističe frontmen sarajevske grupe Činčila.

Damir Arnaut povodom Bh. parade ponosa: 'Prvi sam podržao LGBT prava u BiH'

Damir Arnaut povodom Bh. parade ponosa: 'Prvi sam podržao LGBT prava u BiH'

Podsjećamo, okupljanje učesnika počelo je u 16 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja, nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 21 sat.

Ruta kretanja povorke je ulicama Zmaja od Bosne - Hiseta - Obala Kulina bana - Kulovića, te završava ispred Narodnog pozorišta na Trgu Susan Sontag.

Na zahtjev Organizacionog odbora BH povorka ponosa, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu potpunu izmjenu saobraćaja na saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo, za subotu, 24. juni, radi održavanja manifestacije BH povorka ponosa 2023.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u vremenu od 16 do 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije