Kapitalni manevar Georgea Sorosa prije izbora u SAD: 'Ko ga može zaustaviti?'

1
Radiosarajevo.ba
Kapitalni manevar Georgea Sorosa prije izbora u SAD: 'Ko ga može zaustaviti?'

Poznato je da bi milijarder George Soros uskoro mogao preuzeti veliki udio u drugoj najvećoj radijskoj kompaniji u SAD. Tako bi pod svoju kontrolu stavio više od 220 stanica širom zemlje i dobio kontrolu nad medijskim sadržajem.

Doduše, u tome će ga pokušati spriječiti AllSides Technologies, Inc., kompanija za tehnološka rješenja koja se zauzima za 'održavanje ravnoteže' u medijskom prostoru.

Naime, oni nude rješenje radijskim stanicama i drugim informativnim stanicama koje pate od krize integriteta jer su se pojavile vijesti da će 'Soros Fund Management' postati najveći dioničar u Audacy, Inc.-a, treće najveće radijske kompanije u SAD-u, ujedno i vlasnika 235 radijskih stanica širom 48 medijskih tržišta.

Treći put u New York za mjesec dana: Denis Bećirović objavio s kojim ciljem opet putuje u SAD

AllSides nudi tehnološke alate i usluge za pomoć redakcijama i korisnicima vijesti u borbi protiv pristranosti, dezinformacija i manipulacije. Danas je AllSides također najavio novu uslugu, AllSides Balanced News Minute, komponentu koja prati ključne razlike u izvješćivanju u nacionalnim naslovima.

Nadopunit će postojeće AllSides izvore vijesti koji nude gotov, nepristran sadržaj slušaocima i čitaocima digitalnih vijesti, a bit će dostupan u cijelom SAD-u kroz idućih par mjeseci.

Poznata kompanija Vice Media podnijela zahtjev za bankrot

AllSides također nudi alate za mjerenje koji pokazuju prepoznaje li publika političku pristranost u izvješćivanju, prenosi Yahoo.

"U AllSidesu smo zabrinuti zbog stranačke manipulacije vijestima koja će dodatno polarizirati našu naciju i ugroziti vjerodostojnost cjelokupne industrije vijesti. Ova akvizicija je zabrinjavajuća, s obzirom na vrijeme i okolnosti", rekao je izvršni direktor AllSidesa John Gable.

"Za borbu protiv prijetnji, AllSides nudi svim radijskim stanicama i slušaocima više opcija" dodao je John Gable.

Inače, Audacy je u januaru podnio zahtjev za bankrot, a sudski dokumenti pokazuju da je Sorosev fond preuzeo oko 415 miliona dolara duga Audacyja, što ga čini najvećim dioničarom emitera.

Poznato je da George Soros troši svoj novac i utjecaj kako bi podržao političke stavove koje podržava. Nakon što je Soros Fund Management kupio Vice News 2023.godine i 18 latinoameričkih radio stanica 2022.godine, kritičari su davnih dana izrazili zabrinutost oko stranačkog utjecaja u vijestima.

George Soros: Napad na Ukrajinu podsjeća me na opsadu Sarajeva 1993.

Yahoo, između ostalog, navodi kako je Soroseva misija posvećena utjecanju na sprječavanja reizbora Donalda Trumpa u SAD-u. "Ko ga uopće može spriječiti u novoj akviziciji?", zaključuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak