Cijena naplatnih kućica sa 3,5 skočila na devet miliona KM

Radiosarajevo.ba
Cijena naplatnih kućica sa 3,5 skočila na devet miliona KM
Javno preduzeće "Autoputevi RS" objavilo je novi tender za izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banja Luka-Gradiška u mjestima Čatrnja, Nova Topola i Aleksandrovac.
Prema novoj tenderskoj dokumentaciji, sada je javno preduzeće spremno da za izgradnju naplatnih kućica izdvoji duplo više, jer je procijenjena vrijednost javne nabavke 7,65 miliona KM bez PDV-a.

Inače, prvi tender čija je vrijednost bila duplo manja i iznosila 3 miliona KM bez PDV-a, je poništen jer su pristigle ponude bile preskupe za ovo preduzeće, prenosi Akta.ba.

Preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je da je tender za izgradnju naplatnih kućica u Čatrnji, Novoj Topoli i Aleksandrovcu poništen jer su sve ponude bile znatno više od procijenjene vrijednosti od 3.000.000 KM bez PDV i istaklo da su tvrdnje narodnog poslanika SDS-a Davora Šešić neistinite i krajnje zlonamjerne.

"Postupak javne nabavke pokrenut je u februaru, a pažljivom analizom dostavljenih ponuda utvrđeno je da su sve ponude bile znatno više od procijenjene vrijednosti postupka zbog čega je, a po mišljenju Agencije za javne nabavke BiH, donesena odluka o poništenju tendera", ističe se u saopštenju.

Postupak javne nabavke radova na izgradnji objekata za naplatu putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, odnosno naplatnih stanica u mjestima Čatrnja, Nova Topola i Aleksandrovac poništen je 16. aprila.

"Nakon što su `"Autoputevi Republike Srpske"` donijeli odluku o poništenju nabavke, sagledana je tržišna vrijednost predmetnih radova i utvrđeno da je prosječna tržišna vrijednost istih radova 7.650.984 KM bez PDV-a, odnosno da je prosječna vrijednost svih dostavljenih ponuda u poništenom postupku javne nabavke 7.650.984 KM bez PDV-a", pojašnjeno je u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak