Radiosarajevo.ba na Vlašiću: Porsche Experience ponovo na cestama BiH

J. M.
Porsche Centar Sarajevo i regionalna kancelarija Porschea za Istočnu i Centralnu Europu organizirali su tradicionalnu probnu vožnju za postojeće i potencijalne kupce, ali i predstavnike medija u vozilima prestižnje njemačke marke automobila.

Priredba koja je ranije bila poznata kao Porsche Road Show i Porsche Road Tour, ove godine je u svih 26 zemalja, uključujući i BiH, organizirana pod imenom Porsche Experience.

Prvog dana organizirana je probna vožnja za kupce na relaciji Sarajevo – Ljubuški – Kravice – Čapljina – Počitelj – Mostar – Blagaj –Sarajevo, da bi na kraju i predstavnici medija isprobali nove modele Porschea u vožnji od Sarajeva do Vlašića i natrag.

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba

"Porsche uvijek ima za cilj okupiti kupce i potencijalne kupce naše marke, pa ih, između ostalog, vodimo na staze Formule 1 na Hungaroring i Istanbul Park. Ovo je 12. Porsche Experience u BiH, a novost je da smo ove godine imali i dva instruktora vožnje Porschea. Također, gama testnih vozila povećana je na 12 automobila, među kojima su novi modeli kao što su Panamera Turbo S E-hybrid (680 KS), 911 Turbo S (580 KS), Cayenne Turbo (550 KS), Macan Turbo (480 KS), Cayman GTS (365 KS), 911 Targa 4S (420 KS)", rekao je Armin Mulović, brand menadžer Porschea za BiH.

Armin Mulović (Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba)

Učesnici, bilo da je riječ o novinarima, bilo kupcima, uživali su u vožnji za upravljačem snažnih automobile na bh. cestama, a ugođaj su upotpunili prelijepi krajolici, ugodno druženje i timski duh svih učesnika karavana i ljubitelja marke Porsche.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak