Uskoro će biti predstavljen najjači ikada Chevrolet Corvette ZR1: Zvijer koja ima 1.064 KS

0
Radiosarajevo.ba

Chevrolet s ponosom ističe kako je oslobodio nezamislivo u Corvette ZR1. Američki ponos vraća se s najsnažnijim V8 ikada proizvedenim u Americi, zadivljujućim specifikacijama i kultnim dizajnom kako bi se suprotstavio najboljim svjetskim superautomobilima…

Ovdje uvod nije potreban, ovdje brojke govore sve za sebe. Pričamo o čak 1.064 KS! Na uvodnoj ceremoniji Scott Bell, potpredsjednik Chevroleta nije štedio riječi hvale."“Tim koji je revolucionirao Corvette arhitekturom srednjeg motora prihvatio je još jedan izazov: podići ZR1 na viši nivo. Corvette ZR1 je pomicanje granica sa sirovom snagom i vrhunskim inovacijama. Od Stingraya, do Z06, E-Raya i sada ZR1, porodica  Corvette nastavlja se uzdizati sa svakom novom iteracijom — i izazivati ​​najbolje na svijetu".

ZR1 vozi u pratnji 5.5 litrenog LT7 DOHC V8 motor s dvostrukim turbopunjačem počinje s istom arhitekturom kao Z06-ov LT6, najsnažniji serijski V8 motor s atmosferskim usisavanjem ikada, i podiže ga na viši nivo s dvostrukim turbopunjačima — prvi put ikada za fabričku Corvette.

GRAS izdao važno saopćenje: Obavijestili građane do kada će tramvaji voziti samo do Skenderije

Nazvan "Gemini V8" arhitektura, program LT6 bio je samo početak jer su inžinjeri imali dvostruki cilj: stvoriti ogromnu snagu, sposobnost i karakter od dvostrukih motora s atmosferskim usisavanjem i turbopunjačem s ravnom radilicom. S tim ciljevima na umu, inienjeri nisu stvorili LT6 s turbopunjačima, već su umjesto toga promijenili i optimizirali gotovo svaki sustav za pojačanu primjenu.

LT7 proizvodi nestvarne 1.064 konjske snage pri 7.000 obrtaja u minuti.

Novi ZR1 je, drugim riječima, "čudovište". Obično najsnažniji automobil u liniji "Vette", sad je stvarno pomjerio granice razuma. Zašto? Zato jer je posljednji ZR1 imao 755 KS, piše autoportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak