Formula 1: Norris ponovo slavio ispred Verstappena, svjetski prvak već sedam utrka bez trijumfa

0
Radiosarajevo.ba
Formula 1: Norris ponovo slavio ispred Verstappena, svjetski prvak već sedam utrka bez trijumfa

Vozač McLarena Lando Norris trijumfovao je na Velikoj nagradi Singapura, 18. utrci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Britanac je na stazi Marina Bay došao do treće pobjede ove sezone i ujedno u karijeri, a prvi put je uspio da slavi poslije starta sa pol-pozicije.

Norrisu je najbliži bio Max Verstappen u bolidu Red Bulla, ali je njegov zaostatak bio preko 20 sekundi, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač McLarena Ocscar Piastri.

Ćamil Duraković povodom izbora u Srebrenici: "Grad je pun automobila sa srbijanskim tablicama"

Na taj način, Verstappen je produžio svoj niz bez trijumfa na osam utrka, a takav rasplet doveo je do toga da Norris svoj zaostatak u generalnom plasmanu smanji na 52 boda šest utrka prije kraja sezone.

Borba za trijumf pod svjetlima reflektora u Singapuru završena je praktično na startu, kada je Norris prvi put u karijeri uspio da se zadrži u vodstvu pošto je krenuo sa pol-pozicije.

Od tog trenutka, britanski vozač je samo povećavao prednost u odnosu na Verstappena, koji također nije bio ugrožen tokom celog trajanja utrke.

Četvrti je bio George Russell iz Mercedesa, peti Ferrarijev Charles Leclerc, a šesti Lewis Hamilton (Mercedes).

Sedmo mjesto pripalo je Carlosu Sainzu Jr. (Ferrari), dok su iza njega završili Fernando Alonso (Aston Martin), Nico Hulkenberg (Haas) i Sergio Perez (Red Bull Racing).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak