Jutros u Neumu 3 stepena, u Bihaću 8: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Jutros u Neumu 3 stepena, u Bihaću 8: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Zima u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostalim djelovima sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -5 stepeni, Bjelašnica -4, Ivan Sedlo i Livno -3, Zenica -2, Grude, Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 0, Bugojno, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 1, Doboj, Prijedor i Stolac 2, Bijeljina i Neum 3, Sanski Most 4, Gradačac 5, Brčko 6, Banja Luka 7, Bihać 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 927 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Opšta slika biće lošija u prvom dijelu dana, potom će se popraviti usljed stabilnijih vremenskih prilika. Sa dolaskom noći, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće u jutarnjim satima. 

Danas se u jutarnjim satima i prije podne očekuje oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim, sjeverozapadnim područjima Bosne i na jugu. U ostatku zemlje uglavnom sa snijegom i susnježicom. U višim područjima Hercegovine sa susnježicom ili snijegom. Poslije podne u većem djelu zemlje, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i susnježicom. Prema kraju dana i u večernjim satima padavine postepeno prestaju. Vjetar u Bosni slab do umjeren prije podne zapadni i jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini uglavnom slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne do 10 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

U utorak pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacina. U Bosni postepeno naoblačenje tokom dana može usloviti slabu kišu ili susnježicu. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -2 do 3, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 7, a u Hercegovini od 3 do 8 °C.

U srijedu pretežno sunčano. U jutarnjim satima magla po kotlinama. Jutarnje temperature od -7 do 0, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 2 do 9 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u Hercegovni je moguća slaba kiša, a na jugozapadu Bosne slaba kiša ili susnježica. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 3 do 10, na jugu do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije