Zvizdić na sastanku premijera država regiona s Federicom Mogherini

Radiosarajevo.ba
Zvizdić na sastanku premijera država regiona s Federicom Mogherini
/ Federica Mogherini i Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizić prisustvovat će danas sastanku premijera država regiona s visokom predstavnicom Europske unije za sigurnost i vanjske poslove Federicom Mogherini.

Mogherini, potpredsjednica Europske komisije i visoka predstavnica EU, pozvala je premijere država zapadnog Balkana danas na neformalno okupljanje u Briselu.

To je treći sastanak u tom formatu ove godine, a Mogherini i premijeri će razgovarati o posljednjim dešavanjima u regiji i perspektivi za narednu godinu.

Kako je saopćeno iz ureda Mogherini, od naredne godine se očekuje da europskim partnerima u regiji pruži jedinstvenu priliku da napreduju u procesu integracije u EU.

"EU je predana jačanju uloge u regiji i osiguravanju da svih šest država zapadnog Balkana poduzmu neophodne korake kako bi put ka članstvu u Europskoj uniji učinili nepovratnim", saopćeno je iz Brisela.

Zvizdić će večeras, u 19:10 sati, imati sastanak s predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini, a nakon toga večeri s premijerima zemalja zapadnog Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije