Mogherini danas sa Zvizdićem i premijerima Zapadnog Balkana

Radiosarajevo.ba
Mogherini danas sa Zvizdićem i premijerima Zapadnog Balkana
/ Federica Mogherini i Denis Zvizdić
Visoka predstavnica Europske unije (EU) za politiku i sigurnost Federica Mogherini sastat će se u Bruxellesu sa šestoricom premijera Zapadnog Balkana.

Sastanak će se održati kako bi se ocijenila situacija u regionu. Šefica diplomatije EU pozvala je premijere Zapadnog Balkana kako bi se razmotrila situacija u svjetlu najnovijih dešavanja u regionu i da bi se zajednički sagledalo kako dalje ići naprijed, kazala je ranije njena predstavnica za medije.

Na nezvaničnoj radnoj večeri će biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Albanije Edi Rama, Kosova Isa Mustafa, dok će iz Makedonije biti mandatar za sastav vlade i lider SDSM Zoran Zaev.

Zaev je za taj sastanak dobio poziv umjesto privremenog premijera Emila Dimitrieva.


Sastanak će početi serijom bilateralnih susreta premijera Zapadnog Balkana s visokom predstavnicom Mogherini. Zajednička radna večera bi trebala početi oko 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije