Mogherini pozvala lidere zemalja zapadnog Balkana na raport

Radiosarajevo.ba
Mogherini  pozvala lidere zemalja zapadnog Balkana na raport
EPA / Federica Mogherini
Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini pozvala je premijere zapadnog Balkana na sastanak u Brisel 24. maja.
 
To je potvrdila njena glasnogovornica Maja Kocijančič, koja je  navela da će u srijedu, 24. maja, lideri Balkana na neformalnoj večeri razgovarati o najnovijim događajima u regionu i daljim koracima.
 
Ona je dodala da će sastanak poslužiti i kao nastavak razgovora koje je Mogherini vodila tokom svoje posjete regionu početkom marta, prenose mediji.

Na sastanak su pozvani premijeri Aleksandar Vučić (Srbija), Denis Zvizdić (BiH),  Duško Marković (Crna Gora), Isa Mustafa (Kosovo), Emil Dimitriev (Makedonija) i Edi Rama (Albanija)



Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije